L’Institut d’Estudis Ilerdencs obre la convocatòria per a la quarta edició de LARVA-Biennal d’Arts Plàstiques i Visuals

03/07/2023
Seleccionarà els artistes que formaran part d’una exposició col·lectiva a La Gòtika i que optaran al Premi de la Biennal, consistent en la producció d’una exposició individual i en l’edició del catàleg corresponent.

La iniciativa té com a finalitat donar suport al desenvolupament de projectes d’arts visuals i a la creació emergent, així com donar a conèixer el teixit artístic de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran.


L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha obert aquest dilluns la convocatòria per a la quarta edició de LARVA-Biennal d’Arts Plàstiques i Visuals de l’IEI, amb l’objectiu de seleccionar els artistes que configuraran una exposició col·lectiva, amb catàleg, a la sala La Gòtika, del 22 de desembre vinent fins al 3 de març de 2024, i que optaran al Premi de la Biennal.

LARVA té com a finalitat donar suport al desenvolupament de projectes d’arts visuals, a la creació emergent, així com donar a conèixer el teixit artístic de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran. La intenció de la convocatòria és la recerca i difusió de nous talents artístics, emergents o poc consolidats, i fomentar la creativitat i les iniciatives artístiques al territori. És per això que la voluntat de la Biennal no és tant guardonar obres concretes, sinó valorar aquelles trajectòries que el jurat consideri rellevants i mereixedores per rebre un impuls. La convocatòria està destinada a creadors de qualsevol llenguatge artístic, i el termini de presentació de propostes acabarà a les 22.00 hores del 31 d’agost.

La selecció dels artistes i obres que formaran part de l’exposició i que optaran al Premi LARVA anirà a càrrec d’un jurat format pel director/a de l’IEI; per Joanpere Massana, artista i conseller del Departament d’Arts de l’IEI; Natàlia Chocarro, directora de Projectes Externs de la Fundació Vila Casas, col·laboradora habitual de la revista ‘Bonart’ i del diari ‘El Punt Avui’; Nora Ancarola, artista visual, gestora cultural i docent, codirectora de l’espai d’art contemporani MXEspai1010 de Barcelona; Vicent Fibla, director de Mèdol-Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona, gestor cultural i productor musical; i Anselm Ros, responsable d’exposicions de l’IEI.

L’IEI comunicarà oportunament els artistes seleccionats per a l’exposició, a cadascun dels quals atorgarà 300€ per la producció de la mostra. El veredicte sobre l’artista guanyador de LARVA.04 es donarà a conèixer en un acte públic que tindrà lloc a La Gòtika de l’IEI el mateix dia de la inauguració de l’exposició, prevista per al 22 de desembre de 2023. El premi consistirà en la producció d’una exposició individual a La Gòtika, amb l’edició del catàleg corresponent.

Aquesta exposició podrà itinerar a les capitals de comarca que s’hi mostrin interessades i també es promourà, mitjançant intercanvis culturals, la itinerància de la mostra en diferents indrets del país, tot plegat d’acord amb l’esperit de LARVA de donar a conèixer el moviment artístic contemporani de les terres de Lleida, Pirineu i Aran.

Podeu consultar les bases i presentar les vostres propostes a: https://www.iei.cat/ca/administracio/fpiei/blog/larva04-biennal-darts-plastiques-i-visuals-de-liei/48626.html.