INSTITUT D'ESTUDIS ILERDENCS Administracions públiques Lleida Lleida
Exposicions

Les sales La Gòtika, Zona Zero i Espai iX de l’IEI acullen les exposicions d’art programades durant l’any amb una temporalitat aproximada d’entre un i dos mesos. Les tres sales, per la seva situació privilegiada a la planta baixa de l’edifici, arran de carrer, al bell mig del centre comercial històric de la ciutat, esdevenen un esplèndid aparador a través del qual l’Institut mostra diferents manifestacions artístiques d’autors vinculats al territori. Aquesta preferència per artistes locals s’alterna amb fons i col·leccions d’altres institucions o amb creacions de fora de la nostra demarcació, per tal d’apropar al públic exposicions a les quals difícilment podria accedir.

Alhora que també s’alterna amb els fons i les col·leccions d’altres institucions o d’altres artistes de fora de Lleida, amb la intencionalitat d’apropar als ciutadans exposicions que d’altra manera, per a molts, seria difícil de poder anar a visitar en altres ciutats.

Objectius i línes d'actuació:

La Gòtika programa entre 5/6 exposicions anuals procurant abastar totes les disciplines artístiques contemporànies, sempre amb l’objectiu de la qualitat, l’actualitat i, també, del risc. Amb l’ull posat en les noves tendències i els nous llenguatges, el pes específic principal recau en artistes preferentment joves del nostre territori, amb trajectòries de projecció o ja consolidats. Al seu costat, cada any es programen alguns artistes de fora que representin un referent inqüestionable. Això situa, per comparació, els nostres creadors al lloc concret que els pertoca.


 • Exposicions de producció pròpia, organitzades per la Secció. Són exposicions en què s’exhibeix material interessant o bé es demana la participació de diversos artistes sobre una temàtica concreta.
 • Exposicions comissariades, aquelles que es treballen conjuntament amb l’artista. Són el gruix de la programació i fan la doble funció de mostrar el treball de l’artista i fer que aquest entengui les dinàmiques que es trobarà en aquest món de l’art contemporani.
 • Exposicions itinerants. Com a part de la funció didàctica i de difusió, les exposicions s’ofereixen als ajuntaments de la demarcació i als consells comarcals
 • Col·laboració amb d’altres institucions. Són projectes que es coorganitzen amb institucions artístiques diverses.


La durada de les exposicions serà entre 1 i 2 mesos.

De cada exposició s’edita un catàleg bilingüe (català/anglès), amb el corresponent ISBN.

Objectius i línies d'actuació:

 • Exposicions de temàtica social (històrica, geogràfica, etnogràfica)
 • Exposicions de producció pròpia, organitzades per la institució. Són exposicions sobre temes d’interès que l’IEI determinarà, encomanant el comissariat a professionals concrets.
 • Produccions externes, propostes ja existents, d’altres institucions.
 • Exposicions itinerants. La itinerància serà un factor principal a l’hora de produir les exposicions, per atendre les necessitats del territori.
 • La durada de les exposicions serà variable en funció de cada projecte. Un mínim de 15 dies fins un màxim d’1 mes.

Objectius i línes d'actuació:

 • Atendre les necessitats del territori.
 • Exposicions no produïdes per l’IEI, sinó produïdes als diferents municipis i/o institucions culturals de la demarcació, sense limitació temàtica. L’únic condicionant serà el de la qualitat, tant de contingut com de presentació
 • La durada de les exposicions serà variable en funció de cada projecte. Un mínim de 15 dies fins un màxim d’1 mes.

L’Espai iX és l’espai reservat per al territori de la demarcació. Una ambaixada cultural territorial o l’aparador de les comarques i de les diverses associacions culturals a la capital.

Responsable del servei

Sr. Anselm Ros Perdrix
Tel.: 973 26 17 99  - 973 27 15 00
[email protected]
Horari d'atenció:
De dilluns a divendres 9.00h 14.00h (tot l'any)

Horari d'hivern de les sales (octubre-maig):

De dilluns a divendres: 10.00h a 14.00h / 17.30h a 20.30h
Dissabtes i festius:
10.00h a 14.00h / 17.30h a 20.30h
Diumenges:
10.00h a 14.00h
Les sales romanen tancades diumenge tarda 

Horari d'estiu de les sales (juny-setembre):

De dilluns a divendres: 10.00h a 13.30h / 18.00h a 20.30h
Dissabtes i festius: 10.00h a 14.00h / 19.00h a 21.00h
Diumenges: 10.00h a 14.00h
Les sales romanen tancades diumenge tarda