LARVA.04 BIENNAL D’ARTS PLÀSTIQUES I VISUALS DE L’IEI

27/06/2023


Informació LARVA >> 
Inscripció Larva >>
Amb voluntat de donar suport al desenvolupament de projectes d’arts visuals, a la creació emergent, així com per donar a conèixer el teixit artístic de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, es presenta la quarta edició de LARVA. BIENNAL D’ARTS PLÀSTIQUES I VISUALS DE L’IEI. La intenció de la convocatòria és la recerca i difusió de nous talents artístics, emergents o poc consolidats, i fomentar la creativitat i les iniciatives artístiques al territori.

Amb aquesta intenció, el dia 1 de juny de 2023, l’Institut d’Estudis Ilerdencs obre la quarta convocatòria d’aquest concurs amb l’objectiu de seleccionar els artistes que configuraran una exposició col·lectiva, amb catàleg, a La Gòtika de l’IEI, del 22 de desembre de 2023 al 3 de març de 2024, i que optaran al Premi de la Biennal.

La voluntat d’aquesta Biennal no és tant guardonar obres concretes sinó valorar aquelles trajectòries que el jurat consideri rellevants i mereixedores per rebre un impuls.

 

BASES

1.-  La participació és oberta a tota persona que sigui originària o que tingui fixada la seva residència dins l’àmbit territorial de les terres de Lleida, Pirineu i Aran. No hi ha cap restricció respecte a edat, formació o nacionalitat.

2.- La convocatòria està destinada a creadors de qualsevol llenguatge artístic, amb l’objectiu de seleccionar els artistes que configuraran una exposició col·lectiva.

3.- La inscripció és lliure i gratuïta.

4.- La participació en el concurs suposa l’acceptació total d’aquestes bases. La Biennal es reserva el dret a resoldre els aspectes imprevistos de la manera que consideri més adequada.


 DOCUMENTACIÓ A PRESENTAR

1.- Els candidats s’hauran d’inscriure a la web de l’IEI, omplint la fitxa que hi trobaran, tot adjuntant-hi un dossier artístic, que haurà de presentar tant el creador com la seva obra. aquest dossier haurà d’incloure la informació següent:

a.     Dades de contacte (nom, adreça, telèfon, correu electrònic...).

b.     Breu currículum artístic, foto de l’artista i còpia del document d’identitat o passaport.

c.      Resum breu de la trajectòria, producció general o d’un projecte concret des dels punts de vista conceptual i tècnic, amb fotografies de les obres i una petita fitxa tècnica o descripció de les seves característiques.

d.     Documentació addicional que els aspirants creguin convenient: dossier gràfic d’obra recent, crítiques, bibliografia... També  s’hi podrà afegir la informació i els enllaços de xarxes que es considerin necessaris per explicar el projecte presentat i/o altres projectes d’anteriors.


2.- El termini de presentació de la documentació finalitza a les 22:00 h del 31 de d'agost de 2023. No s’admetrà cap proposta més enllà d’aquest termini.


3.- En cas de dubte, es pot contactar amb,

Anselm Ros

[email protected]

973 261799

SELECCIÓ D’ARTISTES I OBRES

La selecció dels artistes i obres que formaran part de l’exposició i que optaran al Premi LARVA la realitzarà un jurat, i el seu veredicte serà inapel·lable.
                       
L’IEI comunicarà oportunament els artistes seleccionats. Amb ells, també concretarà les obres o projectes que es presentaran a l’exposició.

L’IEI atorgarà 300€ a cada artista per la producció de l’exposició.


Els artistes participants hauran de ser els autors de les obres presentades i hauran d’estar en possessió de tots els drets d’autoria, d’exhibició i decomunicació, i hauran de cedir a l’IEI els drets de reproducció i difusió amb l’objectiu de promoure la Biennal, sigui quin sigui el suport promocional (xarxes, premsa, catàleg...). Aquesta cessió de drets es considera implícita a la presentació a LARVA.

El veredicte sobre l’artista guanyador de LARVA es donarà a conèixer en un acte públic que tindrà lloc a La Gòtika de l’IEI el mateix dia de la inauguració de l’exposició, prevista per al 22 de desembre de 2023.

 
JURAT

El jurat estarà integrat per:

Director/a IEI president del jurat

Joanpere Massana, artista i conseller del Departament d’Arts de l’IEI Secretari del jurat

Natàlia Chocarro, directora de Projectes Externs de la Fundació Vila Casas, col·laboradora habitual Revista Bonart i El Punt Avui

Nora Ancarola, artista visual, gestora cultural i docent, codirectora de l’espai d’art contemporani MXEspai1010, de Barcelona

Vicent Fibla, director de Mèdol, Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona, gestor cultural i productor musical

Anselm Ros, responsable d’exposicions de l’IEI

PREMI

Un cop establerta la selecció d’artistes per a l’exposició, el jurat de LARVA determinarà la persona guanyadora d’un únic Premi.

El Premi consistirà en la producció d’una exposició individual a La Gòtika, amb l’edició del catàleg corresponent.

A banda de la producció del projecte artístic, el premi també contempla el pagament dels corresponents honoraris al guanyador, que s’acordaran en funció de la naturalesa del projecte final.

Atesa la finalitat de LARVA de donar a conèixer el moviment artístic contemporani de les terres de Lleida, Pirineu i Aran, aquesta exposició podrà itinerar a les capitals de comarca que s’hi mostrin interessades i també es promourà, mitjançant intercanvis culturals, la itinerància de la mostra en diferents indrets del país.

Les obres que formin part de l’exposició tindran les corresponents assegurances.

Les obres seran propietat de l’autor, que en cedirà els drets de reproducció i difusió mentre duri l’exposició i la itinerància, en el seu cas.