L’IEI signa un conveni plurianual amb el Festival de Música Antiga dels Pirineus

14/07/2021
Durant els tres propers exercicis, aportarà 40.000 euros a aquesta entitat, organitzadora del major certamen d’Europa dins el seu gènere

 
L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha formalitzat aquest dimecres la signatura d’un conveni de col·laboració amb l’Associació Festival de Música Antiga dels Pirineus. L’acte s’ha celebrat al despatx de la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach, que ha acompanyat el president de la Diputació, Joan Talarn, en la signatura de l’acord amb Josep Maria Dutrèn, director del Festival. També hi ha assistit el director de l’IEI, Joan Josep Ardanuy.

El conveni té caràcter plurianual i forma part del seguit d’acords que es van aprovar al darrer ple de la Diputació per donar suport econòmic a dotze entitats culturals de la demarcació que són rellevants per a la definició de la identitat del territori, i que suposaran una aportació global de prop de 700.000 euros fins a l’any 2023. La primera signatura es va dur a terme fa tot just una setmana amb l’Associació d’Amics de la Música de Cervera.

Avui ha estat el torn per a l’Associació Festival de Música Antiga dels Pirineus, que rebrà una subvenció de 40.000 euros anuals per als Festivals de Música Antiga dels Pirineus dels exercicis 2021, 2022 i 2023, activitat que enguany té un pressupost de 242.760 €.

Cal destacar que el Festival anual de Música Antiga dels Pirineus és el major del seu gènere a Europa. Va néixer l’any 2011 com el projecte d’un conjunt de municipis, 10 en la primera edició, per aprofitar el seu immens patrimoni arquitectònic i fer arribar la música de qualitat a racons aïllats a la muntanya amb poques possibilitats d'accedir a propostes culturals. L’edició de 2021 del festival compta amb 48 concerts en 33 municipis amb la incorporació al projecte d’Isona i Conca Dellà, Tiurana i la Vansa i Fórnols.