Fons Miró i Rosinach

Josep Maria Miró  Rosinach (Barcelona 1925-2008) fou un artista polifacètic molt vinculat a la Segarra, d’on eren originaris els seus pares. Miró i Rosinach es professionalitza en les arts plàstiques com la pintura, el gravat i la litografia. Conegut com el pintor de la Segarra, Miró i Rosinach, va participar en moltes exposicions individuals i també col·lectives.

Als anys 60 es va especialitzar en el sector de les arts gràfiques i entra a treballar en la discogràfica de Barcelona Belter on la seva afició per la fotografia i els seus coneixements artístics fan que destaqui ràpidament en el tecnoart. Combina aquest canvi professional amb la seva dedicació a l’arqueologia rural.

El Fons Miró i Rosinach de l’IEI és únicament de fotografia. Malgrat que mai es va professionalitzar en aquest camp, el seu esperit investigador i artístic van donar com a resultat un fons fotogràfic de gran qualitat.

El fons és compon principalment de cinc grups o conceptes fotogràfics ben definits, sobre els quals es pot estructurar una primera classificació temàtica: la fotografia aplicada al tecno-art; la fotografia etnogràfica d’àmbit rural; la fotografia etnogràfica de caire folklorista; la fotografia arqueològica i la fotografia historicista. 

Les imatges estan descrites en una base de dades i es poden consultar de manera presencial al Servei d’Audiovisuals.

  • Dates extremes: 1962 - 1998
  • Volum de la unitat de descripció:

554 rodets de negatius de 35mm i de 6x6

455 rodets de diapositives de 35mm i de 6x6

6000 fotografies en paper

162 carpetes amb documentació diversa (articles, fotolits, reculls de diaris, esborranys dels seus llibres, anotacions, correspondència,...)

  • Procedència: donació (2018)
Les imatges estan descrites en una base de dades i es poden consultar de manera presencial al Servei d’Audiovisuals.

Enllaços d’interès:

Visita virtual a l’exposicióJosep M. Miró i Rosinach. El pintor de la Segarra