Fons Jové Calvera

Josep Jové Calvera (Lleida 1915-1978) va viure part de la seva infantesa a Tarragona però el 1940 es traslladà definitivament a la seva ciutat nadiua. De professió comptable, Josep Jové Calvera va dedicar molt temps a la seva gran passió: l’art de la fotografia, que combinava a la perfecció amb les seves altres aficions, que eren l’excursionisme de muntanya i els viatges arreu del món.

Va participar molt activament en l’activitat cultural de la ciutat. Va refundar, després de la Guerra Civil, el Centre Excursionista de Lleida, juntament amb Ton Sirera i Salvador Gili. Va formar part de la Societat Fotogràfica de Lleida, al Cercle de Belles Arts, al Club Huracans,...

El fons està format per negatius, positius i llibretes amb notes que permeten identificar les imatges. Les imatges són de temàtica excursionista, alta muntanya, paisatges, viatges exòtics a l’estranger, i també hi ha moltes imatges de Lleida i de Tarragona.

Tot i no ser un fotògraf professional, Jové Calvera dominava la tècnica fotogràfica i la il·luminació. Va participar i guanyar diversos concursos fotogràfics. 

  • Dates extremes: 1954-1977
  • Volum de la unitat de descripció:

Negatius 35mm i 6x6: 499 rodeta amb 10446 imatges i 60 plaques d’acetat.

Positius paper: 126 àlbums amb un total de 4769 positius

  • Procedència: donació (2015)

 
Les imatges estan descrites en una base de dades i es poden consultar de manera presencial al Servei d’Audiovisuals.

Enllaços d’interès:

Exposició Mentre hi vegin uns ulls

Catàleg de l’exposició

Fitxa del catàleg de l’exposició