Fons Gómez Vidal

En Josep Gómez Vidal, va dedicar la seva vida professional al fotoperiodisme i a la fotografia de reportatge; la seva obra està formada fonamentalment de reportatges i comprèn els més diversos esdeveniments de la ciutat i el territori al llarg de la segona meitat del segle XX. Bona part d’ells li van ser encarregats per publicacions com La Mañana, on va realitzar el seus primers treballs i on hi va estar vinculat fins l’any 1984; o per l’agència EFE, de la qual fou corresponsal tota la seva vida professional; a partir dels anys 70 treballa conjuntament amb el seu fill Jordi, també fotoperiodista. Fou molt coneguda la seva botiga de fotografia al carrer Major de Lleida.

El fons està format majoritàriament per negatius de 35mms, també hi ha negatius de 6x6, positius originals de les trameses a EFE, i un petit conjunt de pel·lícules de cinema amateur (8 i S8 mms).Tot el fons està guardat en antigues caixes de paper fotogràfic i arxivadors. Concretament es tracta d’un total de 542 caixes plenes de material que anem inventariant i descrivint.

Les imatges estan descrites en una base de dades i es poden consultar de manera presencial al Servei d’Audiovisuals.

  • Dates extremes: 1935-2004
  • Volum de la unitat de descripció:

Negatius 35mm i 6x6: portem inventariats 24745 rodets i calculem que n’hi haurà uns 40680 rodets amb un total aproximat de 721600 imatges.

Positius: pendents d’inventariar.

Pel·lícules 8 i S8mms: pendents d’inventariar.

  • Procedència: donació (2018)

Posar al final de tot la frase Les imatges estan descrites en una base de dades i es poden consultar de manera presencial al Servei d’Audiovisuals.