Fons Bellmunt

Joan Bellmunt Figueres va néixer a Puiggròs l’any 1950. És un reconegut estudiós de les costums i tradicions de la província de Lleida. Ha publicat més d’un centenar de publicacions de temàtica diversa, majoritàriament relacionada amb la província de Lleida, entre els que trobem els 34 volums de la col·lecció Fets, Costums i Llegendes de les 13 comarques de Lleida; els 11 volums de la col·lecció Devocions Marianes populars; el llibre Viles, pobles, ciutats i llogarrets de les terres de Lleida, etcètera.

Al llarg de la seva carrera professional ha estat guardonat amb diversos premis com per exemple Garriguenc de  l’any (1989); Lleidatà exemplar (1992); Premi Federico Capdevila i el Premi d'Actuació Cívica Catalana (1992); Creu de Sant Jordi (2001)

Aquest fons està format per les cintes VHS que l’etnògraf garriguenc ha anat recopilant al llarg dels anys i que estan relacionades amb el seu àmbit d’estudi.

Les cintes són principalment de la província de Lleida i algunes d’altres indrets de Catalunya i Espanya. La seva temàtica és costumista, de tradicions catalanes, paisatges, entrevistes,... Hi ha també gravacions de programes de TV3 (la vida en un Xip, la Vall de Boí, algun telenotícies, Catalunya des de l’aire,...) i de TVE (Oficios perdidos, Últimos artesanos).

Podeu consultar l’inventari d’aquest fons en aquest enllaç.
  • Dates extremes: 1940-2004
  • Volum de la unitat de descripció: Cintes VHS: 100
  • Procedència: donació (2014)

Inventari Fons Bellmunt