Rodín acosta l’occità al rap i al hip-hop amb un concert al Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs emmarcat dins Òc Cultura

21/10/2022
L'actuació d'aquest artista era la segona de les quatre propostes del programa d'una iniciativa organitzada per la Secció d'occità aranès de l'IEI

El concert ha comptat amb l'assistència del president de la Diputació i de l'IEI, Joan Talarn



Òc Cultura ha ofert aquest divendres la segona de les quatre propostes que integren la seva programació: un concert del poeta i artista multidisciplinari Rodín Kaufmann que ha acostat l'occità a gèneres com el rap i el hip-hop.

L'actuació de Rodín ha tingut lloc al Pati de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, entitat que és al capdavant de l'organització –a través de la seva Secció d'occità aranès– d'una iniciativa que ofereix quatre propostes fins al 28 d'octubre vinent. 'Rodín en concert: Pantais Clus', aquest creador ha donat resposta a la qüestió de com es pot incorporar el llegat occità al rap i al hip-hop. Ho ha fet amb el seu segell particular, allunyat de qualsevol etiqueta, i que és sinònim de fusió, de descoberta i de recuperació de les arrels. El concert ha comptat amb l'assistència del president de la Diputació de Lleida i de l'IEI, Joan Talarn.

Òc Cultura va començar el dimecres amb la presentació de l'antologia poètica 'Paraulas de hemnas', de la dona-poeta Paulina Kamakine, i per a la setmana vinent restaran les dues propostes que completaran el calendari: el dilluns 24, començarà amb la conversa 'Trebalhar entara llengua: era bua en esperit', amb Alidé Sans cantant, i activista aranesa, i el traductor Antoni Nogués; i el divendres 28 d'octubre a l'Aula Magna de l'IEI amb un taller de cant polifònic creatiu i un concert, tot plegat a càrrec de Blu l'Azard. L'objectiu d'Òc Cultura és oferir un viatge a través de la cultura, la història i la llengua occitanes, en aquesta ocasió mitjançant quatre propostes ben variades.