Lo MicroMicroFest acostarà el microteatre a 27 micropobles de la demarcació durant nou caps de setmana d’estiu

21/06/2022
Seran en total 54 representacions d'un format teatral innovador i que s'ha volgut estendre al territori en base a l'experiència de Lo Microfest Lleida, que se celebra amb èxit des de fa 7 anys

Els micropobles interessats han de fer arribar a l'organització les seves sol·licituds, que seran ateses fins al topall de 27 per estricte ordre d'arribada



L'Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs ha acollit aquest dimarts la presentació del programa de Lo MicroMicroFest, un festival de microteatre que se celebrarà aquest estiu als micropobles de les terres lleidatanes.

L'acte ha comptat amb la participació de la vicepresidenta de l'IEI, Estefania Rufach, dels representats de LaSaleta Lleida i LoMicrofest Lleida, Gabriel Solans i Marta Casals, de l'alcalde de Riner, Joan Solà, i del president de l'Associació de Micropobles i alcalde de Torrebesses, Mario Urrea. També hi ha assistit el director de l'IEI, Joan Josep Ardanuy.

L'Associació de Micropobles de Catalunya (terres de Lleida), LaSaleta Lleida i LoMicrofest Lleida han unit forces per endegar Lo MicroMicroFest, un festival de microteatre als micropobles de terres lleidatanes. Durant els mesos de juliol i setembre, el festival oferirà una varietat de micropeces teatrals de diferents estils, representades en espais no convencionals o alternatius.

El certamen aposta, doncs, per les micro-arts escèniques i per la descentralització de l'exhibició cultural, acostant-la a les zones rurals, posicionant així el territori lleidatà en el mapa cultural estiuenc i apropant noves propostes i nous formats per esdevenir també un punt d'interès cultural i turístic i oferir una millora de la vida cultural dels habitants del territori.

El microteatre és un format teatral relativament nou que va arribar a Espanya el 2009 i que avui dia manté un concepte molt semblant, variant en detalls segons l'espai disponible o la finalitat, però mantenint l'espai reduït, la durada curta i la proximitat inusual i íntima del públic. Es tracta d'un esdeveniment multidisciplinari, on el decorat i els efectes que acompanyen la peça són senzills i limitats.

A les terres de Lleida, des del 2018 es realitza amb gran acollida del públic LoMicrofest Lleida, l'únic festival de microteatre del territori, que ja va per la seva 7a edició. És a partir d'aquesta experiència que s'ha volgut anar un pas més enllà amb la creació de Lo MicroMicroFest, que se celebrarà en nou caps de setmana (els cinc de juliol i els quatre de setembre) en 27 micropobles (3 per cada cap de setmana), i que oferirà dos microespectacles i dos companyies per cada micropoble participant (54 representacions en total), i dos espais alternatius dins el micropoble. Totes les micropeces que formen part del festival han passat al llarg de les 7 edicions de LoMicrofest Lleida.

Pel que fa al funcionament de LoMicroMicroFest, el cost de l'actuació a pagar per cada micropoble serà de 600€. Tots els micropobles interessats en participar, haurà de fer les seves corresponents sol·licituds, que seran ateses per estricte ordre d'arribada fins a un total de 27. Un cop confirmada la reserva, el festival es posarà en contacte amb el micropoble per buscar els espais, pactar horaris i decidir quines peces del catàleg seran les assignades. La tria de les companyies es fa per part del festival. Un cop confirmada la reserva, el festival aportarà el cartell en format digital per fer difusió de l'esdeveniment.