La Gòtika de l’IEI acull l’exposició ‘Els cicles dels temps’, de Ferran Lega, guanyador de la segona Biennal Larva

22/12/2020
La mostra, que inclou obres audiovisuals, pintura i escultura, s’ha inaugurat aquest dilluns i es podrà veure fins al 14 de febrer vinent.

La Gòtika de l’Institut d’Estudis Ilerdencs acull des d’aquest dilluns i fins al 14 de febrer vinent l’exposició ‘Els cicles del temps’, de Ferran Lega, guanyador de la 2a Biennal Larva.

La mostra és una instal·lació amb obres audiovisuals, pintura i escultura que tenen la seva raó de ser en la percepció del temps. De fet, tots experimentem i tenim una idea exacta del que és el temps, to i que el temps és una construcció antropològica, una convenció mesurable que intenta emmarcar els esdeveniments naturals que l’ésser humà ha anat observant des dels inicis de la civilització. Així, la vida al nostre planeta està lligada als diferents cicles: la repetició del dia i la nit, les estacions de l’any, les hores del dia, les òrbites al voltant del Sol i una vida estructurada pels senyals horaris i el calendari ens proporcionen l’experiència del temps com un flux constant que es repeteix. És sota aquesta concepció newtoniana de l’univers que els artistes sempre han intentat plasmar la idea dels cicles del temps.

Ferran Lega (Lleida, 1983) és doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Combina la docència a la UdL amb la seva praxi artística. Durant la seva trajectòria, que s'inicia l'any 2009, ha rebut prestigioses beques de la Fundació Botín, Sala d'Art Jove, Centro Mexicà per la Música i les arts Sonores, Centre d'Art Lo Pati, etc. Ha mostrat la seva obra en diferents espais expositius en l'àmbit nacional i internacional. A més, ha publicat un treball de música experimental i imparteix tallers sobre la visualització del so.

L’exposició que s’ha inaugurat avui és el premi corresponent a haver estat el guanyador de la segona edició de Larva-Biennal d’Arts Plàstiques i Visuals de l’IEI. L’obra presentada per Ferran Lega a Larva, i que li va valdre endur-se el premi, va ser ‘21 sons per a la nostàlgia’, sustentada en una instal·lació sonora de 10 minuts en loop, 1 vídeo i unes fotografies.

Larva és un premi pensat des del Departament d’Arts i Patrimoni de l’IEI que té com a objectiu donar suport al desenvolupament de projectes d’arts visuals i a la creació emergent, així com donar a conèixer el teixit artístic de les terres de Lleida. La intenció d’aquesta convocatòria és la recerca i difusió de nous talents artístics, emergents o poc consolidats, i fomentar la creativitat i les iniciatives artístiques dins el territori.