La figura de Leonardo da Vinci posa el colofó al cicle Ciència a l’IEI

02/12/2021
Francisco González Redondo ha ofert la darrera de les cinc sessions programades dins una activitat organitzada per la Secció de Ciències Experimentals, Matemàtiques i Tecnologies de la casa

 

La figura de Leonardo da Vinci ha estat la protagonista en la cinquena i darrera sessió del cicle Ciència a l’IEI 2021, celebrada aquest dijous a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, una sessió que, com les altres que han format el cicle, també s’ha pogut seguir via streaming pel canal culturaiei.cat.

Aquesta jornada final duia per títol ‘Leonardo da Vinci: un genio entre la Edad Media y la Modernidad’, i ha anat a càrrec de Francisco González Redondo, professor titular d’Història de la Ciència a la Facultat d’Educació de la Universidad Complutense de Madrid, on imparteix docència des del 1989. González és llicenciat en Ciències Matemàtiques (Universitat de Cantàbria), especialista universitari en Història de la Matemàtica (UCM), doctor en Filosofia (UCM) i doctor en Matemàtiques (UPM). Ha escrit/coordinat més de 20 llibres i més de 200 articles/capítols de llibre. Ha comissariat més de 50 exposicions, ha participat en més de 80 programes de ràdio i ha impartit més de 300 conferències i seminaris arreu del món.

La Secció de Ciències Experimentals, Matemàtiques i Tecnologies de l’IEI ha estat al capdavant d’un cicle que es va iniciar el passat 4 de novembre i que tenia com a objectiu divulgar diferents camps de les disciplines científiques i tecnològiques mitjançant els coneixements i les aportacions de figures de màxima rellevància en els diferents camps d'investigació.

Les quatre sessions anteriors van anar a càrrec de Carlos Moreno i Esther Márquez (amb la xarrada ‘Tabla periòdica. Historias que nunca te contaron de sus elementos’), Mar Mezcua (‘Forats negres supermassius: els motors més potents de l’Univers’), Júlia Borràs (‘Manipulació robòtica en entorns humans’) i Carlos Briones (‘En busca del origen de la vida’).