Gina Badia parla a l’Institut d’Estudis Ilerdencs de l’augment dels trastorns alimentaris durant el període pandèmic

26/05/2022
La xarrada ha estat la tercera de les quatre sessions programades dins el cicle Dona i Salut 2022 #mesenlladel8M

‘Trastorns alimentaris en període pandèmic’ és el títol de la conferència que Gina Badia ha ofert aquest dijous a l’Institut d’Estudis Ilerdencs dins el cicle Dona i Salut 2022 #mesenlladel8M, que s’ha retransmès per streaming pel canal culturaiei.cat. La sessió ha estat presentada per la diputada d’Igualtat, Helena Martínez.

Gina Badia és Doctora en Psicologia i coordinadora de la Unitat Funcional de TCA del Hospital Universitari Santa Maria de Lleida, i ha estat en base a la seva experiència professional que ha analitzat a fons les dades registrades al llarg de la pandèmia. D’aquestes se’n desprèn una tendència a l'alça, derivada de fets con ara l’aïllament domiciliari, la pèrdua de contacte entre grups d'iguals, la incertesa, l'angoixa, la por i la frustració per la pèrdua de projectes acadèmics i personals sumat a la influència de les xarxes socials, amb molts missatges relacionats amb la cura del cos. Tot plegat, ha provocat un increment dels trastorns alimentaris, sent els grups més afectats els de les edats compreses entre els 12 i els 21 anys.

Aquesta ha estat la tercera entrega del cicle Dona i Salut 2022 #mesenlladel8M, que fins al moment ha vist passar per l’IEI Alba Alfageme, que va presentar el llibre ‘Quan cridem els nostres noms’, i Cristina Barana, que va parlar sobre ‘Dol perinatal’. La darrera entrega del cicle arribarà el 16 de juny amb ‘Impacte de les xarxes socials’, a càrrec de Neus Aymamí.

Cal recordar que aquesta és la segona edició del cicle ‘Dona i Salut #mesenlladel8M’, una iniciativa conjunta de les àrees d’Igualtat i Salut de la Diputació de Lleida, amb el suport de l’IEI i la col·laboració de la delegació territorial a Lleida del Col·legi de Psicologia de Catalunya i el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida. L’objectiu és posar el focus sobre les problemàtiques de salut que afecten les dones i que malauradament estan força invisibilitzades, així com de comprovar com afecta el patriarcat a la salut mental de les dones.