Carlos Briones busca l’origen de la vida a la penúltima sessió del cicle Ciència a l’IEI

25/11/2021
 

Organitzat per la Secció de Ciències Experimentals, Matemàtiques i Tecnologies, el cicle acabarà dijous vinent amb una xarrada de Francisco A. González Redondo sobre Leonardo da Vinci

 

El cicle Ciència a l’IEI ha completat aquest dijous la quarta de les seves cinc entregues, en aquest cas amb una sessió que ha dut la signatura del doctor Carlos Briones, que ha ofert la conferència ‘En busca del origen de la vida’.

Briones és llicenciat en Química (especialitat Bioquímica i Biologia molecular) i doctor en Ciències per la Universitat Autònoma de Madrid. És científic titular del CSIC al Centre d'Astrobiologia (CSIC-INTA), on coordina la sublínia de recerca ‘Origen i evolució de biopolímers informatius’. El seu treball està centrat en la investigació sobre l'origen de la vida i el ‘Món RNA’, la genètica de virus i el desenvolupament de biosensors. Té una àmplia experiència com a divulgador de la ciència i és membre de diverses societats científiques, entre elles la International Society for Study of Origin of Life-International Astrobiological Society (ISSOL-IAS) i l'European Society for Virology.

Ciència a l’IEI és una iniciativa de la Secció de Ciències Experimentals, Matemàtiques i Tecnologies. S’ha articulat en cinc xarrades que tenen com a objectiu divulgar entre la societat diferents camps de les disciplines científiques i tecnològiques, comptant sempre amb ponents de màxima rellevància.

La cinquena i darrera sessió del cicle està programada pel dimarts vinent, 2 de desembre, i anirà a càrrec de Francisco A. González Redondo, que parlarà sobre ‘Leonardo da Vinci: un genio entre la Edad Media y la Modernidad’. Com totes les conferències del cicle, se celebrarà a les 18.00 hores i es podrà seguir de forma presencial a l’Aula Magna amb entrada gratuïta i aforament limitat, i també via streaming a través del canal culturaiei.cat.