Viure la cultura des de lluny de Lleida. Què veuen i què viuen els joves lleidatans allunyats de la seua ciutat?’ ha estat el títol de la sessió celebrada aquest dimecres al cicle ‘Sense pèls a la llengua’ de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

02/06/2021
‘Viure la cultura des de lluny de Lleida. Què veuen i què viuen els joves lleidatans allunyats de la seua ciutat?’ ha estat el títol de la sessió celebrada aquest dimecres al cicle ‘Sense pèls a la llengua’ de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Tomàs Bayo (guionista i professor de cinema, de Barcelona), Anna Ortín (doctora en filosofia, de Groningen, Països Baixos) i Núria Roca (gestora de projectes a la UNESCO, de l’Iraq) han estat els participants en el debat d’avui, que ha tingut com a moderador Roger Manau (graduat en Humanitats i professor de Secundària). La sessió s’ha pogut seguir en format telemàtic via streaming a través del canal culturaiei.cat.

El Departament de Llengua i Literatura de l’IEI ha estat al capdavant de l’organització d’aquesta jornada que ha donat veu a tres joves lleidatans professionalment molt qualificats els quals, per poder treballar, han anat lluny de casa nostra, lluny de la nostra comunitat cultural. Durant la taula, han explicat com s’han adaptat al lloc on els ha tocat viure (què hi veuen, què hi viuen i quins aprenentatges personals i interculturals en fan), però també han ofert la seva visió d’allò que han deixat enrere: quina és la seva mirada des de la distància geogràfica, com veuen Lleida, quines coses hem de millorar o de quines en podem estar satisfets. omàs Bayo, Anna Ortín i Núria Roca han participat en la sessió virtual ‘Viure la cultura des de lluny de Lleida. Què veuen i què viuen els joves lleidatans allunyats de la seua ciutat?’.