Miravisions reivindica a Juneda, amb el suport de l’IEI, la figura del fotoperiodista amb tallers, exposicions i taules rodones

24/09/2021
El director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Joan Josep Ardanuy, ha participat a l’acte inaugural d’un projecte impulsat pel magazín ‘La Mira’.

 

El director de l'Institut d’Estudis Ilerdencs, Joan Josep Ardanuy, ha participat aquest divendres al vespre a la inauguració de les exposicions corresponents al Miravisions.

L’acte ha tingut lloc al Pati del Complex Cultural de Juneda i, a més d’Ardanuy, hi han participat l'editor del magazín ‘La Mira’, Joan Camp, el director, Francesc Canosa, i la redactora en cap, Magda Gregori, a més de l’alcalde de Juneda, Antoni Villas.

En la seva intervenció, Ardanuy ha reivindicat la figura del fotoperiodista i el fet que les jornades Miravisions posin en valor el territori en base a dos eixos: l’arrelament al país de ‘La Mira’ i que l’escenari escollit sigui Juneda. L’acte ha acabat amb una visita a les tres exposicions inaugurades avui, que són 'Pilar Aymerich: fotografies d'una època, retrats amb nom propi'; 'El 2020 en imatges: guardonats del Premi Miravisions de Fotoperiodisme'; i 'Catalunya any 0. Veure el virus', aquesta darrera amb fotografies de Jordi Borràs. 

Els actes del Miravisions continuaran demà dissabte amb la inauguració oficial al Mas Miravall de Juneda, que al vespre també acollirà la gala d’entrega del Premi Miravisions de Fotoperiodisme. 

Miravisions és una jornada professionalitzadora per millorar la qualitat del fotoperiodisme de la mà de fotògrafs experts i professionals del sector, amb l'objectiu de fer networking i compartir aprenentatges, experiències i qüestions que generen debats dins d'aquest món.

A través de tallers, exposicions i taules rodones s'oferiran eines perquè els participants puguin desenvolupar una mirada pròpia sobre les fotografies i perquè el fotoperiodisme camini amb més fermesa cap a l’explicació de la realitat en un món digital i global. Hi prendran part noms com ara Mònica Terribas, Pilar Aymerich, Emilio Morenatti (Premi Pulitzer 2021), Jordi Borràs, Albert Garcia, Laura Saula, Cèlia Atset, Salvador Redó, Xavier Minguella, Oriol Bosch i Carles Rabadà.

Així mateix, el Miravisions s’adreça als estudiants i a totes aquelles persones interessades en el fotoperiodisme, amb l'objectiu de posar en valor, reconèixer i fer extensiva aquesta disciplina.