‘Ciència a l’IEI’ abaixa el teló amb una conferència d’Álvaro de Gracia sobre l’eficiència energètica de les edificacions

29/03/2022
La xarrada d’avui ha posat el colofó a cinc jornades que han comptat amb especialistes de primer nivell que han divulgat les darreres actualitzacions científiques dels seus respectius camps

 

El cicle Ciència a l’IEI ha abaixat aquest dimarts el teló amb la conferència ‘Recerca en eficiència energètica de l’edificació. Les parets es mouen!’, que ha ofert Álvaro de Gracia.

Aquesta era la cinquena entrega d’un cicle que, coordinat per la Secció de Ciències Experimentals, Matemàtiques i Tecnologies de l’IEI, s’ha desenvolupat a l’Aula Magna, tot i que també s’ha pogut seguir via streaming a través del canal culturaiei.cat. El balanç ha estat força positiu, amb bona afluència de públic i uns especialistes de primer nivell que han ofert unes sessions molt didàctiques en què l’objectiu era divulgar les darreres actualitzacions científiques de la mà d’investigadors i especialistes de relleu.

Així, per l’IEI han anat passant, successivament, Julià Cufí, amb ‘Són útils les matemàtiques?, Ignasi Ribas (‘Exoplanetes: a la recerca d’una altra Terra’), Fèlix Ritort (‘Premi Nobel de Física 2021 a la complexitat: del canvi climàtic al descobriment d’una nova organització de la matèria’) i Manel Esteller (‘Epigenètica a la salut i a la malaltia’).

La sessió d’avui ha anat a càrrec d’Álvaro de Gracia, investigador membre del GREIA (Grup de Recerca en Energia i Intel·ligència Artificial). Es tracta d’un grup de recerca de la Universitat de Lleida especialitzat, originàriament, en energia i intel·ligència artificial, els dos camps en els quals és especialista Álvaro de Gracia, i als qual s’ha afegit una línia de recerca en construcció. Així, la línia general de recerca que defineix l’activitat del grup és la proposta de solucions relacionades amb cinc àmbits: emmagatzematge d’energia tèrmica, edificis amb eficiència energètica –que és el que ha centrat la xarrada d’aquesta tarda–, optimització de l’ús d’energia, intel·ligència artificial i processos de construcció sostenibles.