Fons Josep Pleyan de Porta

La documentació és de naturalesa pública, personal i privada; inclou la seva producció escrita, que abraça tant l’obra manuscrita com l’obra editada.

Hi podem diferenciar tres grups documentals sobre els quals s’ha establert l’organització i classificació de tot el conjunt:

Documentació personal i privada Aplega la documentació familiar (partides de naixement, matrimonis, vendes, etc.) des de 1620 fins a 1896 i la documentació que presenta la seva trajectòria intel·lectual i professional.

Producció escritaEl fons de manuscrits de la Biblioteca de l’IEI recull una important col·lecció de documents de personalitats que han fet entrega del seu fons particular:  cal destacar els 27 manuscrits originals de Pleyan de Porta, cronista i historiador de la ciutat i dels autors coetanis a aquest.

Documentació pública Formada per un bon nombre de documents que pertanyen a l’administració provincial del segle passat. Es tracta, en general, de documentació de procedència municipal adreçada als òrgans de l’administració provincial.

El fons d’aquest historiador, escriptor i cronista de Lleida, cedit a l’Institut d’Estudis Ilerdencs a partir de l’any 1977, pel seu nét Josep Alfons Tarragó Pleyan, es complementa amb la seva biblioteca personal formada per un conjunt de 420 volums de temàtica d’humanitats.


Col·lecció de manuscrits:

Veure repositori 

Enllaç guia de fons:

Veure recurs