14 de març
19:00
12 de maig

Zona Zero

Pergamins. Fons de l’Antic Hospital de Santa Maria
En les societats de l’edat mitjana, els hospitals tenien un paper fonamental com a institucions que oferien assistència a aquells més necessitats. Al segle XV, a Lleida s’uneixen els paers de la ciutat i el bisbe per crear un Hospital General. L’Hospital de Santa Maria estarà en funcionament fins a principis del segle XX, i tota la seva història crearà una gran quantitat de documentació que conformen el Fons de l’Antic Hospital de Santa Maria, que conserva a dia d’avui el Servei de Patrimoni Bibliogràfic i Documental de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.
D’entre tota la documentació, l’exposició es centra en els pergamins del fons, un total de 18, d’entre els segles XV i XVII, de tipologies diverses: privilegis reials, butlles papals, documents de compra-venda i testaments, entre d’altres.
Aquests pergamins ens mostren a més a més aspectes diversos de la població de Lleida en època medieval, ens parlen de l’organització de l’hospital, i de com s’assistia als malalts en aquesta destacada institució.
Afegeix al calendari