22 de maig
18:00

Aula Magna de l’IEI + Canal Streaming ieicultura.cat  www.iei.cat

Dieta vegana, omnívora, flexitariana, ovolactovegetariana, paleo, mediterrània... Què és més saludable davant aquesta realitat alimentària? Els patrons dietètics tenen un paper crucial en la nostra salut i benestar del planeta. Els enfocaments tradicionals sovint se centren en nutrients individuals o aliments específics. Tanmateix, els patrons dietètics consideren les complexes interrelacions entre diferents aliments i nutrients en conjunt. Les dietes d'alta qualitat consisteixen en aliments densos en nutrients amb un mínim de sucres afegits, sodi i greixos saturats. El paper de l’alimentació és clau per mantenir hàbits saludables, la salut planetària i promoure la salut global.

 

A càrrec de

Laura Rubió Piqué

Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat Rovira i Virgili; llicenciada en Ciència i Tecnologia d'Aliments per la Universitat de Lleida; doctora en Ciència i Tecnologia Agrària y Alimentària per la mateixa universitat; professora agregada del programa Serra Hunter. La seva recerca s'ha centrat principalment en el desenvolupament de mètodes analítics millorats per a la determinació de compostos fenòlics en aliments, el desenvolupament de models in vitro i animals per estudiar la digestibilitat, la biodisponibilitat, el metabolisme i la distribució de teixits, i llur aplicació en estudis intervencionistes humans. Actualment, investiga el metabolisme microbià dels compostos bioactius i les implicacions en la prevenció de malalties cròniques, com les malalties cardiovasculars.

Santi Aliaga de Zyrcular Foods

Llicenciat en Administració d’Empreses per la Universitat Pompeu Fabra i màster en Control de Gestió a ESADE. En l’actualitat, és conseller delegat de Zyrcular Foods, que aporta experiència de càrrecs, com el de controller, al Grup Vall Companys; també és professor de control de gestió del màster de Comptabilitat, Auditoria i Control de gestió de la UdL. Membre del Consell acadèmic de Global Chartered Controller Institute, entitat espanyola que estableix un conjunt d’estàndards dins del control de gestió, tant d'anàlisi, gestió i planificació, com de tècniques i estratègies per dotar la figura del controller de major dimensió, homogeneïtat i transparència en el mercat laboral.

 

Joan Solé de Blauver espirulina

Enginyer industrial de formació i apassionat de la microalga espirulina.  L'any 2009 va constituir l'associació Xarxa Espirulina, des d'on ha contribuït a divulgar el potencial d’aquesta espècie amb un fort component social.  L'any 2019 va fundar Blauver, una empresa centrada en la investigació i la producció d'espirulina d'alta qualitat a Lleida.

 

Modera

Blanca Salinas-Roca

Professora Universitat Ramon Llull-Blanquerna i investigadora de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida. Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona, Llicenciada en Ciència i Tecnologia d'Aliments per la Universitat Autònoma de Barcelona. Doctora en Ciència i Tecnologia Agrària y Alimentaria per la Universitat de Lleida. Centra la recerca en l’àmbit de la Salut Pública i la Nutrició, especialment en el paper de l’Alimentació en les Malalties Cròniques no Transmissibles i lidera projectes a nivell Europeu i Internacional així com en l’àmbit de la Salut Global en països africans.

 

Organitza

Secció de Ciències agroalimentàries de l’IEI
Afegeix al calendari