Cicle tardor Ciència a l’IEI : Gastronomia i ciència __Catalunya regió mundial de la gastronomia Vi
18
de nov.
18:00
Aula Magna IEI
Viatge al futur de la fructicultura. Una carrera contrarellotge
Manel Simon i Barbero, enginyer agrònom i director general d’Afrucat
En la història dels sectors econòmics de la producció alimentària, la innovació sempre s'ha produït per necessitat o per oportunitat de millora econòmica, productiva, d'eficiència o de procés.
La fructicultura del futur serà diferent o no serà. De fet ja estem canviant, i en els pròxims anys ho farem a velocitats mai vistes gràcies a la ràpida evolució tecnològic. I no, no farem per plaer (que també), si no per necessitat. Alguns dels reptes que tenim al sector de la fruita són les persones, per 2 motius: per manca, i per excés. Ens falten persones professionals que decideixin optar per pel nostre sector, ens falta relleu que opti per la fruita. Per altra banda som un sector tremendament intensivista en mà d'obra, i aquets punt representa una doble oportunitat de millora i de competitivitat.
L'evolució tècnica i tecnològica en la que estem immersos ens aporten solucions innovadores per millorar el control, i per què no, la vida dels nostres professionals i fer el sector més atractiu. Però a la vegada ens permet automatitzar i robotitzar tasques monòtones i repetitives millorant la qualitat del procés-producte i sent més competitius reduït, i de quina manera, la càrrega de personal que avui coneixem
Food track a l’iEI __ Pati IEI
Manel Simon i Barbero, enginyer agrònom i director general d’Afrucat
En la història dels sectors econòmics de la producció alimentària, la innovació sempre s'ha produït per necessitat o per oportunitat de millora econòmica, productiva, d'eficiència o de procés.
La fructicultura del futur serà diferent o no serà. De fet ja estem canviant, i en els pròxims anys ho farem a velocitats mai vistes gràcies a la ràpida evolució tecnològic. I no, no farem per plaer (que també), si no per necessitat. Alguns dels reptes que tenim al sector de la fruita són les persones, per 2 motius: per manca, i per excés. Ens falten persones professionals que decideixin optar per pel nostre sector, ens falta relleu que opti per la fruita. Per altra banda som un sector tremendament intensivista en mà d'obra, i aquets punt representa una doble oportunitat de millora i de competitivitat.
L'evolució tècnica i tecnològica en la que estem immersos ens aporten solucions innovadores per millorar el control, i per què no, la vida dels nostres professionals i fer el sector més atractiu. Però a la vegada ens permet automatitzar i robotitzar tasques monòtones i repetitives millorant la qualitat del procés-producte i sent més competitius reduït, i de quina manera, la càrrega de personal que avui coneixem
Food track a l’iEI __ Pati IEI