Cicle tardor Ciència a l’IEI : Gastronomia i ciència __Catalunya regió mundial de la gastronomia La
11
de nov.
18:00
Aula Magna IEI
La ciència i la tecnologia que s’amaga darrere del que mengem: més salut, menys malbaratament
Olga Martin Belloso, doctora en Ciències Químiques, catedràtica de la UdL i presidenta de la Federació Europea de Ciència i Tecnologia dels Aliments
Des de sempre, conservar els aliments ha estat clau per evitar el malbaratament i garantir-ne la disponibilitat. Encara que la calor va ser la primera tecnologia usada, avui hi ha mètodes no tèrmics que preserven millor la qualitat nutricional i sensorial. Aquestes tècniques també permeten crear aliments més saludables, adaptats a necessitats específiques i aprofitar subproductes. Així, la tecnologia alimentària contribueix a oferir productes més segurs, nutritius, sostenibles i personalitzats per a cada tipus de consumidor.
Olga Martin Belloso, doctora en Ciències Químiques, catedràtica de la UdL i presidenta de la Federació Europea de Ciència i Tecnologia dels Aliments
Des de sempre, conservar els aliments ha estat clau per evitar el malbaratament i garantir-ne la disponibilitat. Encara que la calor va ser la primera tecnologia usada, avui hi ha mètodes no tèrmics que preserven millor la qualitat nutricional i sensorial. Aquestes tècniques també permeten crear aliments més saludables, adaptats a necessitats específiques i aprofitar subproductes. Així, la tecnologia alimentària contribueix a oferir productes més segurs, nutritius, sostenibles i personalitzats per a cada tipus de consumidor.