Cicle tardor Ciència a l’IEI - Gastronomia i ciència __ Catalunya regió mundial de la gastronomia G
4
de nov.
18:00
Aula Magna IEI
Gastronomia química
Claudi Mans Teixidó, Catedràtic Emèrit jubilat d'Enginyeria Química de la Universitat de Barcelona i autor del llibre “ La Química a la Cuina”
Des de fa una trentena d'anys, ciències com la física i la química s'han obert pas en el món dels cuiners agafant un protagonisme indubtable, no sense discussió. A la xerrada en veurem els orígens, els fonaments, i molts exemples de preparacions ja clàssiques com les esterificacions, les destil·lacions, la cuina al buit o les desconstruccions. I ens preguntarem si els cuiners haurien de saber una mica de química. La resposta és no, però…
Claudi Mans Teixidó, Catedràtic Emèrit jubilat d'Enginyeria Química de la Universitat de Barcelona i autor del llibre “ La Química a la Cuina”
Des de fa una trentena d'anys, ciències com la física i la química s'han obert pas en el món dels cuiners agafant un protagonisme indubtable, no sense discussió. A la xerrada en veurem els orígens, els fonaments, i molts exemples de preparacions ja clàssiques com les esterificacions, les destil·lacions, la cuina al buit o les desconstruccions. I ens preguntarem si els cuiners haurien de saber una mica de química. La resposta és no, però…