TRANSICIONS

2.021
Zona Zero
Del 3 de desembre de 2021 al 14 de febrer de 2022


Comissari

Jordi Adrià



L’exposició

Tota matèria, nosaltres inclosos, queda exposada al canvi lent i gradual del temps, fent que no recordem com era un lloc fa 30 anys o quina cara teníem als 15.

A partir de 25 fotografies procedents del Fons Antic de l’IEI, l’exposició Transicions explica l’evolució urbana i històrica de la ciutat de Lleida, mitjançant el joc visual entro el vell i el nou, entre la mirada antiga i la perspectiva actual.

Edificis vells que muten en moderns, altres que esdevenen carrers nous amagats darrera de cases o murs, places que semblen altres places. Tot paisatge urbà es rendeix a la transició del temps on, de vegades, ni la memòria és capaç de recordar amb massa detall.

Transicions és la línia entre el pas del temps i la memòria. Pretén activar aquella part nostàlgica dels carrer passejats i de les places gaudides en una sola imatge. Per això, el fotògraf Jordi Adrià ha repetit les fotografies antigues a l’actualitat, reproduint els enquadraments i les perspectives originals. Desprès d’un procés de postproducció s’han superposat ambdues imatges, antiga i nova, per evidenciar de manera clara i senzilla aquest viatge en el temps.

Es tracta de 10 imatges lenticulars, en gran format, 25 fotografies i una tablet on l’espectador podrà jugar amb les imatges.