Palau Ferré. Vincles essencials

2.022
Zona Zero
Del 23 de febrer al 3 d'abril de 2022
l'Institut d'Estudis Ilerdencs exposa la relació que el pintor cubista Maties Palau Ferré (1921-2000) va tenir amb Lleida, coincidint amb la commemoració del centenari del naixement de l'artista, que va ser conegut com "el pintor que cremava els seus quadres".

L trajectòria del pintor cubista Maties Palau Ferré (1921-2000) és una història d'èpica que entrellaça les creacions artístiques, el compromís social i les inquietuds interdisciplinàries.

D'aquesta manera, coincidint amb la commemoració del centenari del seu naixement, arreu de Catalunya s'estan estudiant i exposant els nexes territorials que el pintor va tenir al llarg de la seva vida i que són especialment intensos a les Terres de Lleida i al Pirineu.

Així, l'exposició "Palau Ferré. Vincles essencials" que es pot visitar del 23 de febrer al 3 d'abril de 2022 a la Zona Zero de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) ens ofereix l'oportunitat d'endinsar-nos en la geografia lleidatana de Palau Ferré a través de projectes singulars, connexions culturals i amistats personals conreades durant la segona meitat del segle XX a Cervera, Vallbona de les Monges, Artesa de Segre, Belianes, Maials o a la Seu d' Urgell.

És així com l'IEI, espai de generació i promoció de cultura, s'adhereix a l'Any Palau Ferré, que és una commemoració oficial de la Generalitat de Catalunya.