NÚRIA ROSELLÓ -TERRAIN VAGUE-

2.022
Gòtika
Del 22 de desembre de 2022 al 26 de febrer de 2023
TERRAIN VAGUE de NÚRIA ROSELLÓ
La Gòtika
Del 22 de desembre de 2022 al 26 de febrer de 2023

L'artista

Núria Roselló (Lleida, 1999) és graduada en Belles Arts. Ha fet també el batxillerat artístic a l'Institut Màrius Torres (Lleida).
El seu treball es mou als voltants de l'art, que alhora són art. Es podria dir que és el que de l'art no és art, definició que escauria a la fotografia. L'autora travessa el documental, el retrat, la instal·lació i la fotografia de paisatge, passant amb desimboltura d'un gènere a l'altre.

L'exposició

Terrain vague és un recorregut pels voltants de la ciutat de Lleida, on l'artista persegueix la brossa de cada racó convertit en abocador il·legal. Llocs que habita per crear una sèrie de representacions tenint la brossa aliena com a matèria principal donant lloc a escenes que creen o recreen diferents històries en la imaginació de l'espectador, tot explorant en conceptes d'intimitat, ciutat, llar, abandonament i abjecció.

No hi ha dubte que l'autora està vinculada als problemes de l'actualitat. L'ecologia, el reciclatge i la preocupació pel medi ambient són presents en el treball de Roselló. No és casual, en aquest sentit, l'elecció de la fotografia com a mitjà per expressar el que és inexpressable.

El treball de l'artista és eminentment físic, d'una activitat diària en contacte amb la materialitat, i té un component performatiu indubtable. Podem imaginar-nos-la redistribuint, organitzant, seleccionant, movent-se còmodament entre la munió d'objectes residuals que configuren determinats paisatges de la nostra cultura. Fent visibles els paisatges invisibles.