Indestructibles

2.022
Zona Zero
Del 7 de juliol al 18 de setembre
Fotografies Alfons Rodríguez

Textos Xavier Aldekoa


Una mirada a la generació del futur de l'Àfrica

Àfrica és el continent del futur. En aquesta regió del planeta, on més nadons neixen del món, milers de nens es veuen exposats cada any a situacions traumàtiques i de difícil superació. La guerra, el terrorisme, la pobresa o els efectes del canvi climàtic són alguns dels problemes que afecten milions de nens africans. Com gestionen l'impacte psicològic aquestes generacions futures?.

Aquesta exposició fotogràfica, que forma part del projecte transmèdia Indestructibles, realitzat per Xavier Aldekoa i Alfons Rodríguez, recull històries de nens i nenes que pateixen situacions traumàtiques i difícils però que, gràcies al seu esforç, perseverança i resiliència, aconsegueixen sortir endavant.

L'objectiu del projecte, i per suposat d'aquesta exposició, és anar més enllà de la ferida del fet traumàtic i presentar no només els difícils escenaris que viuen aquests infants sinó també la seva capacitat de superació i fortalesa. Sempre amb un missatge realista i alhora positiu. A més, les històries es poden emmarcar en els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030).

Aquesta exposició ha sigut visitada ja per més de 80.000 persones malgrat les restriccions per la pandèmia, la qual cosa indica el gran interés que desperta el seu missatge en la nostra societat.

El projecte Indestructibles ha rebut diversos reconeixements com ser finalista als True Story Awards, als International Fetisov Journalism Awards o guanyador al Premi Saliou Traoré atorgat per Casa Àfrica i l'Agència EFE, per l'ampli reportatge publicat a National Geographic Magazine a diversos països.