El calostre d'Isabel Barios

2.021
Gòtika
Del 23 de setembre al 28 de novembre de 2021



L’artista


Isabel Barios Ibars (Lleida, 1991), és graduada en Infermeria i en Belles Arts. Artista resident a Experimentem amb l’Art (Barcelona). En els darrers anys ha desenvolupat els projectes Traven/ Grothendieck (Premi d’Investigació Sala d’Art Jove 2017) i Maniobres d’Evasió (Beca d’Educació Sala d’Art Jove 2015).  Ha estat premiada al Festival Embarrat amb la peça de vídeo Mans invisibles, ha obtingut la Beca Art i Natura a la Creació amb el projecte L’aigua que murmura / encants me conta i ha participat a la 7a Aplec de la Saó amb la intervenció sonora Cordill de so. Durant el curs 2019-2020 participa en el programa En Residència – Creadors als instituts de Barcelona- a l’institut Jaume Balmes.

Actualment, treballa com a infermera a la vegada que realitza projectes artístics en els quals relaciona ambdues pràctiques.

El seu treball sempre es desenvolupa en dos eixos: el teòric, mitjançant la investigació i l’assaig, i el pràctic, a través de la fotografia, l’audiovisual i la literatura. Transversalment, també treballa en altres àmbits d’interès més íntims i esporàdics com la performance o la poesia. Alguns dels temes centrals d’interès de la seva praxis són el cos i la seva representació en la relació salut/malaltia, la institucionalització terapèutica, les polítiques i l’ètica del tenir cura.

L’exposició

El Calostre és el darrer treball d’Isabel Barios. En aquesta exposició individual, l’artista s’aproxima a la relació entre els fenòmens del naixement i la mort com dos moments metafísicament i corpòria pròxims. Aquesta relació la traça a través de dues històries semi mitològiques que narren un alletament estrany. A la mostra s’hi podrà veure els treballs sorgits d’aquesta reflexió, plasmats a través del gravat, la fotografia, el vídeo i la poesia.