De Paris a Nova York. Gravats de la col·lecció Gelonch Viladegut

2.022
Zona Zero
del 19 d'abril al 19 de juny


L'exposició
"De París a Nova York. Gravats de la Col·lecció Gelonch Viladegut" presenta una selecció de gravats de mitjans del segle XIX fins a finals del segle XX, a través del quals es pretén il·lustrar l'evolució que ha experimentat el gravat com a llenguatge i tècnica utilitzat pels artistes d'aquesta època com Arp, Canals, Casas, Corot, Delacroix, Ernst, Guinovart, Lichtenstein, Matisse, Miró, Picasso, Ponç, Ràfols Casamada, Renoir, Rodin, Smith, Tàpies, Tharrats, Togores, Utrillo o Warhol.

La mostra també ens apropa al context històric dels moviments artístics més destacats d'aquest període, caracteritzats per una revolució permanent de l'art, així com per la transició del centre de creació artística i del mercat de l'art de París a Nova York, la nova capital artística del segle XX.

Finalment, l'exposició incorpora una mirada i una lectura personal, la del propi col·leccionista, que ens endinsa i descobreix com grans artistes, vinculats principalment a la pintura, utilitzaren també el gravat com via per difondre la seva obra i ampliar les expectatives de mercat.

L'exposició està estructurada en cinc àmbits temàtics que es veuen complementats per unes cites escrites per Antoni Gelonch, les quals conviden a reflexionar sobre les motivacions dels col·leccionistes d'art.