CRITS de Raquel Aznar

2.022
Pati de l`IEI
del 10 al 27 de novembre
CRITS parla de la vulnerabilitat de les dones davant el masclisme, de com estem sotmeses a una constant violació dels nostres drets, tot recolzat per un patriarcat misogin que no té interès en el nostre benestar. De aquí, que la igualtat entre les persones podria arribar de la mà d'una educació basada en la transversalitat de gènere i la coeduca.

Amb l'ajuda de la fotografia, es vol donar visibilitat, reflexionar i reivindicar en contra de la violència masclista en cap de les seves formes.
Evidenciar que la violència actua en qualsevol àmbit i no entén de posicions socials, culturals ni de raça.
Les persones que l'han sobreviscut, saben que es una lluita dura, i que no acaba trencant el vincle amb l'agressor, si no que després, també existeixen una sèrie de buits legals, que impedeixen greument la pròpia reconstrucció de la vida.

Ens agradaria poder arribar a crear una inquietut social que esdevingués en la necessitat del plantejament d'una revisió de les lleis actuals de violència, de quan una dona ha de marxar del seu domicili per protegir-se del agressor, ja que, en aquestes situacuacions, no es pren cap mesura legal sobre propietats comuns, amb el risc afegit d'adquirir deutes generats per ells.
També reflexionar sobre el règim de visites i l'efecte que tenen aquestes en les criatures quan el seu pare és una persona violenta i maltractadora. En aquests casos, existeix una total desprotecció legal.