Visites Centres Educatius Exposició -Joan Oró, a la cerca de l’origen de la vida-

18/09/2023


 dossiers


Enguany celebrem el centenari del naixement de Joan Oró i Florensa, un dels científics més importants del segle XX i que es va dedicar a estudiar l’origen de la vida a la Terra i la cerca de vida en altres planetes. Per aquest motiu, la Generalitat de Catalunya va declarar oficialment el 2023 com “Any Joan Oró”, i el Departament de Recerca i Universitats, conjuntament amb la Fundació Joan Oró, estan desenvolupant, des d’inicis d’any, tot un conjunt d’activitats que inclouen conferències, publicacions, produccions audiovisuals i exposicions.

Una de les principals activitats de l’Any Joan Oró és l’exposició “Joan Oró, a la cerca de l’origen de la vida”, que podreu gaudir a la Sala Zona Zero de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i que visitarà les principals ciutats del país. Es tracta d’un impactant recorregut per la vida i trajectòria humana i científica de Joan Oró, i conté material expositiu històric, panells informatius, continguts audiovisuals i jocs interactius.

 
Aquesta exposició pretén ser també una eina pedagògica per als estudiants de Primària com, també, als de Secundària. I us convidem a visitar-la.

De dilluns a divendres de 10 h a 14 h fins al 5 de novembre de 2023.

Poseu-vos en contacte a través del correu [email protected] per reservar visita.

 
Objectius

-        Explicar qui era i què va fer Joan Oró (incloent-hi les contribucions científiques i els valors personals).

-        Explicar què vol dir estudiar l’origen de la vida, què sabem i per què és important investigar-ho.

-        Incentivar vocacions científiques i tècniques.

-        Celebrar plegats la fortuna de la vida.


Durada

1 hora i 15 minuts

Cicle educatiu

Primària – Cicle superior

Valor

Reflexió

Tipus d’activitat

Ciència

A més, el Departament d’Educació ha confeccionat un ampli conjunt de material educatiu que es pot trobar en les webs: iei.cat i www.missiojoanoro.cat i que està adreçat a educadors, alumnes i famílies i per a tots els cicles educatius.