L’IEI acosta el seu arxiu bibliogràfic als usuaris

13/03/2023

La Biblioteca de l'IEI acaba de crear el recol·lector AL BLANC, un motor de cerca, i el repositori EN ESTOC, el dipòsit d'objectes digitals de la biblioteca de la institució

Es tracta del recol·lector AL BLANC un motor de cerca que permet fer-los accessibles a través d'una solució integral que relaciona el sistema de gestió bibliotecària que actualment té en ús la biblioteca amb el dipòsit d'objectes digitals, tot possibilitant la cerca conjunta i simultània gràcies a aquesta interconnexió.

D'aquesta manera, el recol·lector ofereix un senzill i intuïtiu accés web que facilita i agilitza les cerques dels investigadors a partir de diferents criteris de recuperació i, a la vegada, proporciona l'accés a les còpies digitalitzades sense haver de fer consultes duplicades en cada un dels sistemes de recuperació com s'havia de fer fins ara. De totes maneres, també s'ha previst que es pugui continuar fer ús independent d'ambdues eines. Així és com, a l'inferior de la pàgina d'inici de la interfície habilitada, l'usuari disposa d'aquesta alternativa tot seleccionant o bé l'opció CATÀLEG –que proporciona únicament l'accés al sistema de gestió bibliotecària del Servei– o decantant-se per EN ESTOC per escollir fer la cerca al repositori i saber que és el que, en aquests moments, està digitalitzat i en accés obert.

El repositori EN ESTOC també es presenta, en aquesta nova interfície d'accés, en una versió més actualitzada i modernitzada.

Us deixem l'enllaç>> https://iei-recolector.databot.cat