De la llavor al remei. Amb Júlia Yuste Mayer i Paula Vicente Puiggròs.

Visita guiada 10/07 17:00 La Gòtika

21/06/2024


De la llavor al remei. Amb Júlia Yuste Mayer i Paula Vicente Puiggròs.

En aquest taller coneixerem algunes de les plantes medicinals del nostre territori i les seves propietats medicinals. Parlarem de com plantar-les i recol·lectar-les. I finalment, elaborarem un xarop medicinal amb algunes d'elles.

Activitat gratuïta per a tots els públics.

Dins el marc de l’exposició Entre la fulla i la Muntanya, de Paula Vicente Puiggròs.

Inclou una visita guiada a l’exposició.

 
Júlia Yuste Mayer (Barcelona, 1996) és enginyera agrònoma i l’autora del llibre Manual de plantes medicinals que ha escrit des del Col·lectiu Eixarcolant i amb l’Editorial Alpina. Li apassionen les plantes medicinals i s’ha anat especialitzant en aquest tema. S’ha format en medicina tradicional del mediterrani i ha treballat en alguns projectes com el Parc de les Olors de Celrà, Herbes de l’Alt Pirineu i el Col·lectiu Eixarcolant.

 

Paula Vicente Puiggròs és artista visual de Barcelona. La seva pràctica gira al voltant de preguntes sobre com habitem i ens relacionem amb els ecosistemes que ens conformen.

Autora de l’exposició Entre la fulla i la muntanya, actualment a La Gòtika.
 
Graduada en Belles Arts a la Universitat de Barcelona i Màster d'Arts Visuals per la Kask School of Arts de Bèlgica.

Ha participat a diferents festivals i exposicions a Catalunya, Bèlgica i Itàlia. El seu treball s'ha pogut veure a llocs com Nau Estruch, Fabra i Coats, Hangar, Kask, Het Paviljoen o Sala d'Art Jove, entre altres llocs.


Guanyadora de la beca de residència a Coordenades, Buenos Aires, i de la beca completa de residència a Can Serrat, El Bruc.


Va obtenir el premi IEI Embarrat 2023 i la beca de producció d'Art Jove 2021. També ha realitzat altres residències a Catalunya i Balears en espais com Konvent 0, CACiS, El Bòlit, Nau Estruch, Casa d'Artistes o Experimentem amb l'Art, on també ha treballat com a part de l'equip d'educació.