Xavier Zanuy, guanyador del 5è Premi Saó de Ponent de textos teatrals per a espectacles de petit format

26/03/2021
La peça ‘Amor Particular’ s’endú un guardó dotat amb 5.000 euros i amb l’edició de l’obra.

L’acte s’ha celebrat al Teatre L’Amistat de Mollerussa i hi han participat el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.

 

L’autor català Xavier Zanuy, amb la peça ‘Amor Particular’, ha estat el guanyador del 5è Premi Saó de Ponent de textos teatrals per a espectacles de petit format.

L’acte de lliurament del guardó s’ha celebrat aquest divendres al vespre al Teatre L’Amistat de Mollerussa i hi han participat el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i l’alcalde de la capital del Pla d’Urgell, Marc Solsona, a més del guanyador del certamen i els membres del jurat, que en aquesta ocasió estava format per Núria Dalmases, llibretera;  Francesc Foguet, crític teatral; Jaume Jovells, director de teatre; Anton Not, filòleg; i Laia Soldevila, periodista.

Organitzat per l’entitat Saó de Ponent amb el suport de la Diputació de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i l’Ajuntament de Mollerussa, al premi s’hi han presentat 31 obres provinents de diferents punts de Catalunya, del País Valencià i de les Illes Balears. El certamen té una dotació de 5.000 euros i l’obra guanyadora serà editada per Pagès Editors dins la col·lecció Teatre de Butxaca.

La vetllada ha comptat amb la música del DJ Jordi Escolà, mentre que Jordi Torra, actor de la companyia Teatre de Butxaca, ha donat lectura al manifest del Dia Internacional del Teatre, que es commemora aquest dissabte. L’acte ha acabat amb la representació, a càrrec de Teatre de Butxaca, de la peça curta ‘A domicili’, de Marga Arrom.

Breu ressenya del guanyador
Xavier Zanuy Buen, resident a Barcelona i natural de Sant Pau de Segúries, té 47 anys. És diplomat en Magisteri amb l’especialització de Mestre d’Educació Especial, diplomat en Logopèdia i Llicenciat en Psicologia. S’ha dedicat, sobretot, al camp de l’educació, on porta més de vint-i-cinc anys treballant en una escola d’educació especial de Barcelona.

Tot i ser una persona inquieta en tots els camps que tenen relació amb les arts, ja sigui la interpretació, les manualitats o el dibuix, el cuquet de la literatura i les ganes d’escriure són noves per a ell.

Amant dels llibres, el teatre i les bones històries, comença a formar-se a l’Ateneu Barcelonès, on inicia els cursos de Narrativa i Novel·la (2012) amb Roger Coch, Muriel Villanueva i Marina Espasa.

Complementa aquesta formació amb cursos de Conte al Laboratori de Lletres, amb Bel Olid, i d’Escriptura Teatral a l’Obrador Internacional de Dramatúrgia de la Sala Beckett, amb dramaturgs com Josep Maria Miró, Marc Angelet i Javier Daulte, entre d’altres.

De tots aquests cursos neixen les idees per als seus primers manuscrits, les novel·les ‘Després del darrer punt’ i ‘Lo Mariner de Sant Pau’, la novel·la juvenil ‘Vull ser com tu’ i el conte infantil ‘La Dentoles’. ‘Amor Particular’ és la seva primera obra de teatre.