Vuit concerts en espais emblemàtics de Lleida al Festival de Músiques Disperses, del 17 al 19 de març amb el suport de l’IEI

09/02/2022
Tarta Relena, Dofí Malalt, Arnau Obiols, Xavier Baró, Verde Prato-Clara Viñals i Juli Bustamante, Jon Collin+Joanne Robertson, Ubaldo i Ferran Palau+Kit Sebastian formen el cartell de la quinzena edició

El Teatre de l’Escorxador, el Cafè del Teatre, l’església de Sant Martí, La Panera i el Dipòsit del Pla de l’Aigua seran els escenaris de les actuacions d’aquest certamen pioner de neo-folk

 

El director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Joan Josep Ardanuy, ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la quinzena edició del Festival de Músiques Disperses (MUD), un esdeveniment que enguany se celebrarà del 17 al 19 de març vinents i que inclourà vuit concerts en diferents espais emblemàtics de la ciutat de Lleida.

La presentació ha tingut lloc a la Sala Alfred Perenya de l’IMAC i, a més d’Ardanuy, hi han pres part l’alcalde de Lleida Miquel Pueyo i Arnau Sabaté, director artístic del MUD.

Segons la programació presentada avui, el MUD es posarà en marxa el dijous 17 de març amb els dos primers concerts: Tarta Relena, que actuarà al Teatre de l’Escorxador (21.00 h), i Dofí Malalt, que ho farà al Cafè del Teatre (22.00 h).

Pel divendres 18 s’han programat tres actuacions més: Arnau Obiols, a l’església de Sant Martí (19.00 h); Xavier Baró, a La Panera (20.30 h); i Verde Prato-Clara Viñals i Juli Bustamante, al Cafè del Teatre (22.00 h).

El Festival de Músiques Disperses acabarà el dissabte 19 amb tres concerts més: Jon Collin+Joanne Robertson, a l’església de Sant Martí (19.00 h); Ubaldo, al Dipòsit del Pla de l’Aigua (19.00 h); i Ferran Palau+Kit Sebastian, al Cafè del Teatre (22.00 h).

De les vuit actuacions, la meitat seran de pagament i l’altra meitat gratuïtes, tot i que també caldrà fer reserva prèvia. Els concerts gratuïts són els d’Arnau Obiols, Xavier Baró, Collin+Joanne Robertson i Ubaldo. Les reserves s’han obert avui mateix i es tancaran 30 minuts abans de l’inici de cada sessió si encara hi ha entrades disponibles. Per accedir a l’espectacle caldrà complir amb la normativa sanitària establerta en aquell moment.

Endinsant-nos més a fons en el MUD, es tracta d’un festival pioner de neo-folk a l’Estat espanyol. El lleidatà Arnau Sabaté, col·laborador amb Guerssen des de fa anys i amb una llarga trajectòria professional vinculada a la indústria de la música (Primavera Sound, Jägermeister, Discogs, director artístic pel cicle MP7 del CCCB, etc.), ha pres el relleu d’Antoni Gorgues com a director artístic del MUD, sent aquesta la primera edició que programa exclusivament després de la magnífica feina que Guerssen ha estat fent durant la història d'aquest esdeveniment.

L'objectiu de l'edició d’enguany ha estat mantenir el bon criteri estilístic genuí d'aquest esdeveniment que s'inspira en l'eslògan ‘open-minded folk’. Amb aquesta premissa, tots els artistes mantenen un vincle amb la música d'arrel, ja sigui des d'una perspectiva més clàssica, però sempre pensant en la disrupció, l'experimentació i el pensament contemporani.

Com a novetat, enguany el MUD s'obre a la ciutat amb escenaris emblemàtics de la capital de Ponent més enllà del clàssic Cafè del Teatre. Així doncs, s'incorporen els espais de La Panera, l'església de Sant Martí o el Dipòsit del Pla de l'Aigua, per posar en valor el casc antic de la ciutat com a eix vertebrador de la cultura a la ciutat. Més enllà d'aquests espais singulars, el concert inaugural del dijous, amb la presentació d'un show molt especial de Tarta Relena, tindrà lloc al Teatre de l'Escorxador, i també se sumarà la botiga-cerveseria Grans Records, el dissabte al migdia, amb l’actuació de Death is Not The End.

Cal destacar, també, la paritat de gènere en la programació, atès que la meitat dels artistes que participen són artistes femenines, i l'aposta pel talent lleidatà amb Dofí Malalt, Clara Viñals i Xavier Baró.

Kit Sebastian i Death is Not The End debutaran per primera vegada al nostre país amb el seu concert al MUD. Així mateix, i de forma excepcional, la lleidatana Clara Viñals farà un concert inèdit fins ara juntament amb el llegendari Juli Bustamante. Finalment, Ferran Palau presentarà de forma exclusiva a Lleida el seu darrer disc, ‘Joia’, que fins ara només ha presentat al Palau de la Música i que serà una de les poquíssimes oportunitats de veure en directe, ja que no té intenció de presentar-lo més.

Multitud de noms han passat ja pel MUD, molts ben coneguts (WITCH, The Parson Red Heads, Kacy & Clayton, Estas Tonne, Donovan, Omar Souleyman, Fairport Convention, Magna Carta, Vashti Bunyan, BaBa ZuLa, Vieux Farka Touré…) i molts d’ells autèntics desconeguts que han sorprès al públic i han deixat empremta de la filosofia del festival (Ouzo Bazooka, Constantine, Lisa o Piu, Circulus, Ashwin Batish, Lovely Luna, Sieben, etc.), a més de tenir espai per propostes nacionals d’alt calibre artístic com Pau Riba, Ferran Palau, El Petit de Cal Eril, Silvia Pérez-Cruz, etc.

Podeu consultar la programació al detall, altres informacions i fer les vostres reserves a: https://musiquesdisperses.com/

PROGRAMACIÓ MUD’22
DIJOUS 17 DE MARÇ

21 h. Concert inaugural amb TARTA RELENA - Teatre de l’Escorxador

Preu: 15 € (despeses de gestió incloses)

22 h DOFÍ MALALT (amb banda) - Cafè del Teatre

Preu: 10 € (despeses de gestió incloses)

DIVENDRES 18 DE MARÇ

19 h. ARNAU OBIOLS - Església de Sant Martí

Entrada gratuïta amb reserva prèvia

20.30 h XAVIER BARÓ - La Panera

Entrada gratuïta amb reserva prèvia

22 h. VERDE PRATO+JULI BUSTAMANTE i CLARA VIÑALS - Cafè del Teatre

Preu: 15 € (despeses de gestió incloses)

 

DISSABTE 19 DE MARÇ

13 h. DEATH IS NOT THE END (DJ) - Grans Records

Entrada lliure

19 h. JON COLLIN+JOANNE ROBERTSON - Església de Sant Martí

Entrada gratuïta amb reserva prèvia

20.30 h. UBALDO - Dipòsit del pla de l'aigua

Entrada gratuïta amb reserva prèvia

22 h. FERRAN PALAU presenta ‘JOIA’ + KIT SEBASTIAN - Cafè del Teatre

Preu: 15 € (despeses de gestió incloses)