Suspesa la XXV mostra de bolets de primavera de les Terres de Lleida de l’IEI

30/05/2022
La prospecció feta aquesta cap de setmana per la Secció de Micologia ha recollit molt poques espècies recollides i, a més, les seves condicions de desenvolupament i conservació eren molt poc adequades

L'Institut d'Estudis Ilerdencs comunica la suspensió de la XXV mostra de bolets de primavera.

En la prospecció per part de la Secció de Micologia feta arreu de les Terres de Lleida durant aquest cap de setmana, s'han trobat molt poques espècies de fongs i, a més, les seves condicions de desenvolupament i conservació eren molt poc adequades per a la seva exposició al públic, degut sobretot al seu estat de deshidratació.

El principal motiu d'aquesta situació ha estat la climatologia extrema soferta durant aquest mes de maig, amb temperatures de mes de 33ºC i fortes ventades, juntament amb un dèficit hídric del terra per les poques pluges dels mesos anteriors. Així, la recerca de bolets per a la XXV mostra de bolets de primavera de la Secció de Micologia de l'Institut d'Estudis Ilerdencs  no ha assolit els seus objectius, decidint-se suspendre l'exposició prevista pels dies 30 i 31 de maig. Esperem que a l’exposició de tardor, prevista per al mes d’octubre, les condicions i la prospecció siguin més favorables.