Sessió de treball a l’IEI per donar a conèixer entre les entitats i associacions culturals el projecte Descobrim el Segrià i fer xarxa

29/06/2023

La iniciativa és fruit de la col·laboració entre el Centre d’Estudis Comarcals del Segrià, els Serveis Educatius del Segrià i l’IEI

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest dijous una sessió de treball del projecte Descobrim el Segrià. La sessió duia per títol ‘Descobrim el Segrià: Fem xarxa, fem patrimoni, fem comarca. Construïm la xarxa socioeducativa del Segrià’.

La jornada anava adreçada a totes aquelles entitats i associacions de la comarca del Segrià que desenvolupen accions vinculades amb la cultura i que posen en valor el patrimoni de la comarca. De fet, l'objectiu de la sessió de treball era compartir el projecte Descobrim el Segrià i començar a construir la Xarxa Socioeducativa del Segrià, una xarxa d'entitats, associacions i ens locals que treballi coordinadament per la cultura i el patrimoni segrianenc. En aquest sentit, cal destacar que està previst fer una nova sessió de treball a la tardor orientada als ens locals.

El projecte Descobrim el Segrià és una col·laboració entre el Centre d’Estudis Comarcals del Segrià, els Serveis Educatius del Segrià i l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Des de les tres entitats es dinamitza el Grup de Treball Descobrim el Segrià. L’objectiu principal és donar a conèixer i posar en valor les potencialitats de la comarca des d’una perspectiva històrica, social, cultural, patrimonial i natural. El projecte neix amb una clara vocació extrapolable a altres territoris i amb el repte de ser altaveu de projectes i/o iniciatives de qualitat que siguin considerades experiències d’èxit en aquest sentit.