Rufach lloa el Grup de Teatre BAT per mantenir viva la cultura catalana amb els 35 anys d’història del Concurs Ciutat de Tàrrega

19/05/2024
Ho ha dit durant l’acte de lliurament de premis, celebrat al Museu Trepat, durant el qual s’ha distingit els Amics de les Arts de Terrassa com el millor grup per ‘Un mort darrere la porta’

 

La vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach, ha participat aquest dissabte en l’acte de lliurament dels premis del 35è Concurs de grups amateurs de teatre Ciutat de Tàrrega, on ha destacat el bon moment del teatre amateur a casa nostra.

L’acte s’ha celebrat al Museu Trepat de Tàrrega i, a més d’Estefania Rufach, hi han intervingut Alba Pijuan, alcaldessa de Tàrrega, Jordi González, subsecretari de la Federació de Grups Amateurs de Teatre, i Joan Ribó, president del Grup de Teatre BAT, entitat que enguany compleix setanta anys i que és l’organitzadora del concurs amb suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tàrrega.

Estefania Rufach ha felicitat el Grup de Teatre BAT “per la feina que fan, perquè ja són 35 anys d’història del concurs”, i en aquest sentit, ha volgut posar en valor la tasca d’entitats que, com aquesta, “no es cansen de fer activitats, perquè al final és la nostra cultura, és el nostre país i és així que ho hem de mantenir viu”. Rufach s’ha mostrat “molt agraïda per l’acollida que sempre ens donen”, més encara en “un marc magnífic com és el Museu Trepat, del que ja vam poder gaudir en la passada edició”.

En nom de l’organització, Joan Ribó ha destacat que el teatre amateur es troba “en un dels moments mes dolços de la seva història, i la mostra la tenim aquí a Tàrrega, amb 45 inscripcions al nostre concurs”, un fet que demostra “que hi ha molta gent implicada amb el teatre i que els grups no paren de fer nous projectes”. Ribó també ha valorat molt positivament que en aquesta edició s’ha batut el rècord d’espectadors, amb 1.978 assistents, i s’han assolit els 119 abonaments a les sis representacions.

Aquestes sis representacions, seleccionades pel jurat d’entre les 45 aspirants, han estat ‘Amor, hem de parlar’, a càrrec del Grup de Teatre de Sant Hilari Sacalm; ‘Cyr@no’ (Qollunaka, de Terrassa); ‘El tràmit’ (Deixalles 81, de Sant Feliu de Codines); ‘Un malentès’ (Teatro Génesis, de Fraga); ‘Un mort darrere la porta’ (Grup de Teatre Amics de les Arts, de Terrassa); i ‘El malalt imaginari’ (Inestable Ceretana de Teatre, de Puigcerdà).

D’entre tots ells s’han lliurat els diferents guardons, que han estat els següents:

Premi votació popular:

‘Amor, hem de parlar’, a càrrec del Grup de Teatre de Sant Hilari Sacalm

Muntatge i presentació escènica:

2n: ‘Cyr@no’ (Qollunaka, de Terrassa).

1r: ‘El malalt imaginari’ (Inestable Ceretana de Teatre, de Puigcerdà).

Premis actrius de repartiment:

2n: Anna Clariana (Amics de les Arts de Terrassa).

1r: Laia Canaleta (Grup de Teatre de Sant Hilari Sacalm).

Premi actors de repartiment:

2n: Josep Canet (Deixalles 81).

1r: Salvador Roca (Qollunaka, de Terrassa).

Premi actriu principal:

2n: Mercè Coll (Amics de les Arts).

1r: Teresa Pérez (Inestable Ceretana de Teatre).

Premi actor principal:

2n: Ramon Labrador (Génesis Teatre Fraga).

1r: Xavier Piguillem (Inestable Ceretana de Teatre).

Premi de direcció:

2n: Xavier Piguillem (Inestable Ceretana de Teatre).

1r: Toni Garrich (Amics de les Arts).

Premis al millor grup:

3r: Teatro Génesis, de Fraga, per ‘Un malentès’.

2n: Inestable Ceretana de Teatre, de Puigcerdà, per ‘El malalt imaginari’.

1r: Grup de Teatre Amics de les Arts, de Terrassa, per ‘Un mort darrere la porta’

Com a premi, el grup guanyador tindrà la possibilitat de participar en la propera edició de FiraTàrrega.

El pressupost del concurs enguany s’ha situat al voltant dels 10.000 euros i ha comptat amb el suport de la Regidoria de Cultura de Tàrrega, el Departament de Cultura de la Generalitat i l’Institut d’Estudis Ilerdencs.