Prop de 1.500 infants descobriran la ciència al Lab 0_6

01/02/2022
Instal·lat al Mercat del Pla fins al 25 de febrer convida a experimentat tot jugant i compta amb la participació de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida

 

Prop de 1.500 infants d'un total de 24 d'escoles bressol i d'educació infantil de la demarcació de Lleida passaran fins al proper 25 de febrer pel Lab 0-6. Instal·lada al Mercat del Pla, aquesta iniciativa de la Universitat de Manresa-Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya per apropar la ciència als més menuts i despertar vocacions científiques, arriba a Lleida de la mà de la Diputació de Lleida, la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida (FEPTS-UdL), l'Ajuntament de Lleida i el Centre de Recursos Pedagògics (CRP) del Segrià (Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya). 

 

Es tracta d'un espai de descoberta, recerca i documentació per a l'educació científica dels més petits a través d'una quinzena de propostes d'experimentació obertes sobre forces, magnetisme, medi natural, energia, moviment etc. perquè infants de 0 a 6 anys descobreixin aquests conceptes i fenòmens tot jugant, i després puguin continuar treballant-los a l'aula.

 

La visita dels infants s'inicia amb una breu presentació a càrrec de la mestra Laura Sanz, del Lab 0_6 de la Universitat de Manresa que dona pas a una hora d'interacció amb els diferents materials i recursos ludicocientífics. Al finalitzar la sessió, nens i nens i docents comparteixen les idees i experiències que han sorgit durant la seua experimentació al Lab, una experiència qualificada de molt positiva i necessària per les escoles que hi han passat fins ara, ha explicat Sanz. En aquest sentit, des de la FEPTS s'estan fent gestions amb la resta d'institucions perquè la ciutat de Lleida disposi d'un espai de ciència infantil permanent.


El Lab 0_6 també estarà obert gratuïtament per a famílies els propers dissabtes 5 i 12 de febrer, dies que també hi trobaran el Lab sobre rodes 0-3, una proposta pensada especialment per als infants del primer cicle de l'educació infantil.

Aquest dimarts representants de totes les institucions implicades han presentat el Lab 0-6. Hi han assistit entre d'altres, Juanjo Ardanuy (director de l'Institut d'Estudis Ilerdencs), M Pau Cornadó (degana de la FEPTS), Claudi Vidal (director de serveis territorials d'Educació a Lleida) i Sandra Castro ( Regidora d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes Ajuntament de Lleida). Tots s'han felicitat per la iniciativa i han destacat la necessitat de potenciar l'educació científica dels infants i de despertar les vocacions en aquest àmbit, sobretot de les nenes. En aquest sentit, la degana de la FEPTS, ha demanat al Departament d'Educació que obri un perfil professional STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) per als mestres i futurs mestres.