Presentació del Curs Internacional de Música, el Festival Internacional de Música i la Fira dels Lutiers, en el marc de la 43a Càtedra Cervera Emili Pujol

01/07/2024
Se celebrarà a Cervera entre els dies 14 i 20 de juliol, amb més de 165 alumnes i 22 professors

 

El diputat Òscar Martínez, ha participat aquest dilluns en la presentació de la 43a edició de la Càtedra Cervera Emili Pujol, que inclou el 43è Curs Internacional de Música, el 43è Festival Internacional de Música i la 20a Fira dels Lutiers, i que tindrà lloc a Cervera entre els dies 14 i 20 de juliol.

La presentació -que s’ha fet lloc a l’Auditori municipal de Cervera- ha comptat amb les intervencions del Paer de Cervera, Jan Pomés; el director del Serveis Territorials a Lleida del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Albert Turull; la directora de la Càtedra, Estefania Balcells; el director de la Fira de Lutiers, Xavier Balcells, i el membre de la comissió artística de la Càtedra, Marc Castellà.

 El curs comptarà amb la participació de més de 165 alumnes i 22 professors. L’alumnat -preferentment català- també tindrà participació de la resta de l’estat espanyol i estrangera amb gent procedent d’Itàlia, Alemanya, França, Romania, i Txèquia.

En la seva intervenció, Martínez ha remarcat l’aposta de la Diputació de Lleida, de la mà de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, pels esdeveniments culturals, musicals i educatius que es duen a terme arreu de la demarcació. “Des de la Diputació de Lleida valorem moltíssim la feina que surt de la Càtedra Emili Pujol perquè posa en valor el talent Lleidatà i el mostra arreu. Prova d’això són les actuacions planificades aquest mes de juliol, que juntament amb la Fira de Lutiers, converteixen Cervera, per unes setmanes, en la Seu de la música i de l’art del País”.

Per aquesta raó, el diputat ha expressat el seu agraïment a l’Associació d’Amics de la Música de Cervera, motor organitzatiu d’aquesta càtedra. “Un dels esdeveniments musicals amb més prestigi del territori que, 43 edicions després, compta amb un gran reconeixement fora de les nostres contrades i situa Lleida com a terra de talent musical i artístic”.

El 43è Festival Internacional de Música s’iniciarà amb un concert de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, sota la direcció de Manel Valdivieso, amb obre de B. Britten, R. Gerhard, A Ginastera i A. Ros-Marbà. Al pati d ela Universitat (14 de juliol, a les 20.00 hores), i finalitzarà , també al Pati de la Universitat amb un concert de banda i orquestres del Curs Internacional (20 de juliol, a les 20.00 hores).

De la seva banda, el 43è Curs Internacional de Música comptarà amb professorat que aportarà els seus coneixements d’instruments com el violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, piano, oboè, clarinet, fagot, trompeta, trompa, trombó i orquestra. En total, 22 professionals aportaran el seu granet de sorra a l’alumnat.

Finalment, la 20a Fira de Lutiers tindrà lloc el 17 de juliol, als passadissos de la Universitat, amb la presència de 12 tallers de lutiers; una visita guiada per la fira, xerrades i píndoles informatives, i un concert de cloenda.


Per a més informació: www.catedracervera.cat.