Oberta la segona edició del Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs

26/11/2020

El 31 de desembre és la data límit per presentar els originals a un guardó que està dotat amb 4.000 euros i la publicació en una col·lecció especial

El premi s’ha presentat avui a l’Aula Magna en un acte que ha comptat amb la participació de la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest dijous la presentació de la segona edició del Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens, que ja ha obert la convocatòria.

L’acte ha comptat amb la participació de la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach; de Natasha Domanova, guanyadora de la primera edició del premi, i de tres dels membres del jurat: Vicenç Pascual, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Térmens; Marcel·lí Pascual, responsable d’Edicions Salòria; i Sílvia Rodríguez, especialista en premsa i màrqueting.

Convocat per l’Ajuntament de Térmens, el premi està dotat amb 4.000 euros, i l’obra guanyadora es publicarà en una col·lecció especial. Amb aquest projecte, l’Ajuntament manté la seva aposta per la cultura com a element dinamitzador de l’àmbit local, i ho fa amb l’organització d’un premi d’àlbum il·lustrat que entronca amb la gran tradició d’il·lustradors i il·lustradores que hi ha a Catalunya, tot i que hi ha pocs guardons que reconeguin la feina que fan aquests professionals de la il·lustració.

Pel que fa a la temàtica del premi, es valorarà especialment que els àlbums facin referència al món rural i al primer sector, que són els eixos de la societat i l’economia lleidatana. Tot i això, la convocatòria és oberta a totes les temàtiques, i finalment allò que el jurat valorarà serà la qualitat i l’originalitat dels treballs presentats, tant pel que fa als textos com a les il·lustracions.

El jurat d’aquest Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens està format per professionals del món del llibre que, tots ells, estan vinculats directament o indirectament amb el poble de Térmens i amb les comarques lleidatanes. La presidenta d’honor és la il·lustradora Roser Capdevila, i el president és l’escriptor, editor i mestre Ramon Besora. També formen part del jurat l’impulsor de la llibreria L’Argonauta, Andrea Giovannoli; la bibliotecària i directora de la Biblioteca Pública de Balaguer, Núria Arbós; la directora de l’escola Alfred Potrony, Elisa Navarro; i els esmentats Vicenç Pascual, Sílvia Rodríguez, Marcel·lí Pascual i Natasha Domanova.

Les bases del premi es poden descarregar a la web de l’Ajuntament de Térmens, on també hi consta tota la informació (http://www.termens.cat/2a-edicio-del-premi-dalbum-il-lustrat-vila-de-ter...), i el termini de presentació d’originals acaba el dia 31 de desembre de 2020, havent-hi la novetat que les obres es podran presentar en format digital.

Des de l’Ajuntament de Térmens, s’ha posat en valor l’elevada participació que hi va haver en la primera edició i, sobretot, la qualitat i el nivell dels participants, amb la qual cosa són optimistes de cara a aquesta segona entrega. La primera edició la va guanyar, com ha quedat dit, l’artista Natasha Damanova amb l’obra ‘El Sr. Mongeta, la Sabata i el Botó’, escrita i il·lustrada per ella mateixa. L’obra es va presentar a Térmens el passat 13 de setembre coincidint amb la Festa Major del poble.