Oberta la presentació de projectes artístics a la tercera edició del premi ‘LARVA. Biennal d’Arts Plàstiques i Visuals de l’IEI’

21/05/2021
L’objectiu de la convocatòria és la recerca i difusió de nous talents artístics, emergents o poc consolidats, i fomentar la creativitat i les iniciatives artístiques dins el territori


L’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) ha obert la presentació de projectes artístics a la tercera edició de ‘LARVA. Biennal d’Arts Plàstiques i Visuals de l’IEI’, un premi pensat des del Departament d’Arts i Patrimoni de l’IEI i que es presenta amb voluntat de donar suport al desenvolupament de projectes d’arts visuals, a la creació emergent i per donar a conèixer el teixit artístic de les Terres de Lleida. Es pretén la cerca i difusió de nous talents artístics, emergents o poc consolidats, i el foment de la creativitat i les iniciatives artístiques dins el territori.


La convocatòria d’aquest concurs, de caràcter biennal, restarà oberta a la web de l’IEI www.fpiei.cat des de l’1 de juny de 2021, fins a les 22.00 hores del dia 13 de juliol de 2021, amb l’objectiu de seleccionar els artistes que configuraran una exposició col·lectiva, amb catàleg, a La Gòtika de l’IEI. El veredicte sobre l’artista guanyador de LARVA es donarà a conèixer en un acte públic que tindrà lloc a La Gòtika de l’IEI el mateix dia de la inauguració de l’exposició, prevista per al 16 de desembre de 2021.


La intenció no és guardonar obres concretes sinó artistes amb un potencial que el jurat consideri susceptibles de rebre un impuls. El jurat estarà format per Joan Josep Ardanuy, director de l’IEI (presidència del jurat), Joanpere Massana, conseller del Departament d’Arts de l’IEI (secretari), Oriol Fontdevila (comissari i crític d’art), Glòria Bosch (comissària, investigadora, vinculada a la Fundació Vila Casas), Jesus Vilamajó (comissari independent, director tècnic del festival SCAN Tarragona i director dels festivals Embarrat i Errant) i Anselm Ros (tècnic de l’IEI, comissari de La Gòtika)

 

En definitiva, LARVA vol descobrir el màxim d’artistes de les comarques de Lleida que encara no s’han manifestat mai o han tingut poques oportunitats de fer-ho. Així, s’evidenciarà l’estat de forma del teixit creatiu del territori.