Míriam Díez, directora de l’Observatori Blanquerna, signa a l’IEI una nova entrega del cicle ‘La fraternitat’ de l’IREL

10/02/2022
El cicle de conferències proposa la fraternitat com a motor de millora del món actual.

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit, aquest dijous, una conferència de Míriam Díez, directora de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura.

La sessió s’ha emmarcat dins el cicle ‘La fraternitat’ que organitza l’IREL (Institut de Recerca i Estudis Religiosos de Lleida) amb el suport de l’IEI, la Diputació de Lleida, la UdL i la Fundació Joan Maragall.

A més de directora de l’Observatori Blanquerna, Míriam Díez és vice-degana de Recerca, Postgrau i Relacions Internacionals de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna. Periodista i teòloga, és també directora de Global Engagement a Aleteia.org i vicepresidenta de la fundació Catalunya Religió, entre molts d’altres.

El cicle de conferències ‘La fraternitat’ és desenvolupa al llarg de tot el curs 2021-2022 i té com eix la fraternitat com a motor de canvi i millora del món. El plantejament del cicle parteix de la base que, si la llibertat i la igualtat han bastit projectes polítics que ens permeten albirar mons millors, cap d'aquests mons ho serà sense el que és la peça fonamental, la fraternitat. Aquesta és la idea força de ‘Fratelli tutti’ (‘Tots germans’), tercera encíclica del Papa Francisco, i la proposta sobre la qual es basteix aquest cicle de conferències.