Maria Real i David Bars parlen dels beneficis de les fruites i hortalisses en la primera de les dos jornades organitzades per l’IEI

19/05/2021
La segona sessió, programada per dimecres vinent, parlarà sobre ‘Innovació mitjançant noves varietats de fruites i hortalisses’ i també es podrà seguir via streaming pel canal culturaiei.cat.


La Secció de Ciències Agroalimentàries de l’Institut d’Estudis Ilerdencs és al capdavant d’una doble jornada de debat dedicada a les fruites i hortalisses que s’ha posat en marxa avui amb la primera de les dos sessions programades. La segona taula de debat se celebrarà dimecres vinent, 26 de maig, i com aquesta primera, es podrà seguir en forma virtual via streaming pel canal culturaiei.cat

Les dos sessions s’emmarquen dins l’Any Internacional de les Fruites i Hortalisses, i s’ofereixen sobre l’epígraf conjunt ‘Les fruites i hortalisses, elements essencials de la teva dieta’.

La jornada d’avui, titulada ‘Beneficis del consum de fruites i hortalisses en la salut’, ha comptat amb la participació de Maria Real, farmacèutica nutricionista, i David Bars, doctor en Ciència i Tecnologia Agrària i Alimentària, actuant Ignasi Iglesias com a moderador. Durant la sessió, s’ha tractat la relació entre el consum de fruites i hortalisses i els efectes que té sobre la salut a l’hora de promoure dietes i estils de vida saludables.

La segona taula tindrà com a eix la ‘Innovació mitjançant noves varietats de fruites i hortalisses’. Hi prendran part Jordi Ballester, doctor en Genètica, i Iban Eduardo Muñoz, doctor en Bioquímica i Biologia Molecular, amb Rosa Altisent com a moderadora. En aquest cas, s’analitzarà l’aportació de la millora genètica dels darrers anys en l’obtenció de noves varietats més adaptades a les nostres condicions climàtiques i als consumidors.