Marc Borràs dona una visió matemàtica sobre la Intel·ligència Artificial a la sessió de cloenda del cicle Ciència a l’IEI

09/04/2024
La Secció de Ciències Experimentals, Matemàtiques i Tecnologies de la casa ha estat al capdavant d’una iniciativa que ha ofert tres xarrades al voltant de l’IA

 

 

El cicle Ciència a l’IEI ha celebrat aquest dimarts la seva sessió de cloenda, en què Marc Borràs ha parlat sobre el tema ‘Però, què és l’IA? Els diferents tipus d’IA vistes des de les matemàtiques’.

A la conferència de cloenda, Marc Borràs ha desenvolupat els diferents tipus d’IA existents, precisant en què es diferencien, ha donat una explicació de tots els algoritmes des d'un punt de vista matemàtic i també ha ofert una aplicació de tot l'explicat en la seva empresa, Valerdat, una startup que ajuda a optimitzar les compres i l’aprovisionament de les empreses mitjançant intel·ligència artificial.

Ciència a l’IEI té al capdavant la Secció de Ciències Experimentals, Matemàtiques i Tecnologies de l’IEI, que organitza dos cicles anuals de conferències sota el títol Ciència a l'IEI amb la finalitat de donar a conèixer entre la societat diferents camps de les disciplines científiques i tecnològiques de la mà d’investigadors i especialistes de relleu.

En aquesta edició corresponent a la primavera del 2024, el tema escollit com a eix ha estat ‘IA. Serem els robots o els amos dels robots?’, que s’ha desenvolupat en tres sessions. La primera, el 13 de març, va anar a càrrec de Ramon Béjar, que va parlar sobre ‘IA d’Alan Turing en el XatGPT’, mentre que la segona, celebrada el passat dimarts, va tenir com a ponent Xavier Domingo, que va oferir una xarrada sobre ‘Intel·ligència artificial al sector productiu: oportunitats, exemples i una mirada cap al futur’.