L’Orfeó Lleidatà estrena ‘Dancing Vivaldi’ i se’n va de gira per altres quatre escenaris de Catalunya amb el suport de l’IEI

30/09/2021
L’espectacle és una coproducció del Programa d’Alt Rendiment (PAR) en Dansa, de l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles i del mateix Orfeó, que l’ha inclòs en els actes de celebració del seu 160è aniversari.

La gira s’iniciarà el 30 d’octubre al Teatre de La Llotja de Lleida i posteriorment visitarà Terrassa, Vic, Manresa i Sant Cugat.

L’Espai Orfeó ha acollit avui la presentació de Dancing Vivaldi, un espectacle coproduït pel Programa d’Alt Rendiment (PAR) en Dansa, l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles i l’Orfeó Lleidatà, i que compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. La presentació ha comptat amb la participació d’Estefania Rufach, vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs; Antoni Soliva, president de la Fundació Orfeó Lleidatà; Adrià Fornés, director de la Factoria Cultural de Terrassa; i Pedro Pardo, director musical. Els dos darrers han intervingut via telemàtica.

PAR en Dansa és un programa d’Alt Rendiment per a joves ballarins professionals impulsat per la Factoria Cultural de Terrassa que dirigeix Rodolfo Castellanos, ex ballarí principal del Ballet Nacional de Cuba. Ara, gràcies a aquest projecte conjunt, els joves talents d’aquest PAR es podran veure en un muntatge que compta amb la música en directe de l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles i l’Orfeó Lleidatà dirigit per Pedro Pardo, i que coreografiarà alguna de les peces més importants del Barroc, com ara el Concert Núm. 3 de Brandenburg de Johann Sebastian Bach, el Suite Abdelazer d’Henry Purcell i el Gloria RV589 en Re Major per a cor, solistes i orquestra, d’Antonio Vivaldi. Les coreografies són del mateix Rodolfo Castellanos i de Jamal Callender, professor i coreògraf novaiorquès.

Pel que a la programació i la gira de ‘Dancing Vivaldi’, l’espectacle s’estrenarà el dissabte 30 d’octubre a les 20:00 hores al Teatre de La Llotja de Lleida, i a continuació visitarà la Factoria Cultural de Terrassa (6 i 7 de novembre), l’Atlàntida de Vic (12 de novembre), el Kursaal de Manresa (13 de novembre) i el Teatre Auditori de Sant Cugat (14 de novembre).

Quant a l’Orfeó Lleidatà, tal com ha explicat Antoni Soliva, aposta cada cop més pels espectacles de gran format com és aquest, i de fet ‘Dancing Vivaldi’ serà un dels esdeveniments que serviran per celebrar el 160è aniversari de l’Orfeó. Estefania Rufach ha volgut felicitar l’Orfeó per la seva tasca i per haver sabut tirar endavant espectacles com ‘Dancing Vivaldi’ malgrat la situació derivada de la pandèmia.

Per entrades i més informació podeu consultar www.orfeolleidata.cat.