L’Orfeó Lleidatà estrena a La Llotja ‘Dancing Vivaldi’, un projecte que girarà per quatre ciutats catalanes amb el suport de l’IEI

30/10/2021
És una coproducció conjunta amb el Programa d’Alt Rendiment (PAR) en Dansa i l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles, i coreografia algunes de les peces més importants del barroc

 

El Teatre de La Llotja de Lleida ha estat l’escenari, aquest dissabte, de l’estrena de ‘Dancing Vivaldi’, un espectacle que durant el mes de novembre visitarà altres quatre ciutats catalanes.

‘Dancing Vivaldi’ és un projecte coproduït pel Programa d’Alt Rendiment (PAR) en Dansa, l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles i l’Orfeó Lleidatà, i que compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. L’estrena d’avui ha comptat amb la presència de la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach. Cal destacar que l’Orfeó Lleidatà ha inclòs ‘Dancing Vivaldi’ en els actes celebració del seu 160è aniversari.

La gira que s’ha iniciat avui a Lleida continuarà al llarg de tot el mes de novembre en altres quatre escenaris catalans. Així, els dies 6 i 7 visitarà la Factoria Cultural de Terrassa, el 12 serà a l’Atlàntida de Vic, el 13 al Kursaal de Manresa i el periple acabarà el 14 al Teatre Auditori de Sant Cugat.

PAR en Dansa és un programa d’Alt Rendiment per a joves ballarins professionals impulsat per la Factoria Cultural de Terrassa que dirigeix Rodolfo Castellanos, ex ballarí principal del Ballet Nacional de Cuba. Ara, gràcies al projecte conjunt que és ‘Dancing Vivaldi’, els joves talents del PAR es poden veure en un muntatge que compta amb la música en directe de l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles i l’Orfeó Lleidatà dirigit per Pedro Pardo.

Pel que fa al programa, ‘Dancing Vivaldi’ posa sobre l’escenari alguna de les peces més importants de la música barroca, com ara el Concert Núm. 3 de Brandenburg de Johann Sebastian Bach, la Suite Abdelazer d’Henry Purcell i el Gloria RV589 en Re Major per a cor, solistes i orquestra, d’Antonio Vivaldi. El mateix Rodolfo Castellanos i Jamal Callender, professor i coreògraf novaiorquès, han estat els encarregats de coreografiar aquestes composicions.