L’Institut d’Estudis Ilerdencs tanca la doble jornada de debat emmarcada dins l’Any Internacional de les Fruites i Hortalisses

26/05/2021
La segona sessió ha comptat amb la participació de Jordi Ballester, doctor en Genètica, i Iban Eduardo Muñoz, doctor en Bioquímica i Biologia Molecular, amb Rosa Altisent com a moderadora.

 

L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha tancat avui la doble jornada que ha dedicat a ‘Les fruites i hortalisses, elements essencials de la teva dieta’.

Cal recordar que aquest 2021 se celebra l’Any Internacional de les Fruites i Hortalisses, una fita que pretén promoure dietes i estils de vida saludables, conscienciar sobre els beneficis per a la salut que té el consum de fruites i hortalisses, i reduir la seva pèrdua i malbaratament.

És per aquest motiu que, des de la Secció de Ciències Agroalimentàries de l’IEI, es va decidir organitzar dos seminaris per tal de conèixer els avenços en recerca i els beneficis en la salut del consum de fruites i hortalisses, tot plegat de la mà d’experts en la matèria. Les dos sessions programades s’han celebrat els dos darrers dimecres i s’han pogut seguir via streaming pel canal culturaiei.cat.

A la taula de debat d’avui, titulada ‘Innovació mitjançant noves varietats de fruites i hortalisses’, hi han pres part Jordi Ballester, doctor en Genètica, i Iban Eduardo Muñoz, doctor en Bioquímica i Biologia Molecular, amb Rosa Altisent com a moderadora. La primera sessió, celebrada dimecres passat, va dur per títol ‘Beneficis del consum de fruites i hortalisses en la salut’ i va comptar amb la participació de Maria Real, farmacèutica nutricionista, i David Bars, doctor en Ciència i Tecnologia Agrària i Alimentària, actuant Ignasi Iglesias com a moderador.

Els dos debats han posat sobre la taula la relació entre el consum de fruites i hortalisses i els efectes que té sobre la salut a l’hora de promoure dietes i estils de vida saludables. També s’ha analitzat el tema des de una visió més àmplia, en particular l’aportació de la millora genètica dels darrers anys en l’obtenció de noves varietats més adaptades a les nostres condicions climàtiques i als consumidors.