L'’Institut d’Estudis Ilerdencs tanca amb les titelles de Xip-Xap i la música de L’Anònima Orquestra la Festa Major del 80è aniversari La

23/07/2022
a jornada d’avui ha posat el punt final a quaTre dissabtes en què hi ha hagut tallers, pallassos, contes i molta música

 

La Festa Major 2022 de l’IEI, la del 80è aniversari de la institució, ha viscut aquest dissabte la seva jornada de cloenda, en què les titelles de Xip-Xap i la música de L’Anònima Orquestra han posat el fi de festa.

Les propostes d’aquesta jornada final han començat al matí amb la companyia lleidatana Xip-Xap, que ha representat al Pati de l’IEI l’espectacle de titelles ‘La veritable història dels Tres Porquets’. Gràcies a l’obra, petits i grans han pogut descobrir, per exemple, que el més petit dels tres porquets era una porqueta que volia viatjar en moto i ser arquitecte, tot plegat en un espectacle dels de sempre, adreçat als nens i nenes, però amb petites variacions que calia descobrir i que, a més a més, han permès aprendre les primeres paraules en una llengua nova, cantar cançons i fins i tot ballar-les.

El relleu l’ha pres, a la tarda, L’Anònima Orquestra, que ha posat la banda sonora a la cloenda de la Festa Major de l’IEI. Es tracta una agrupació musical nascuda l’any 1985 i que, amb el pas del temps, ha esdevingut una de les formacions de referència de les terres lleidatanes, amb una trajectòria plenament consolidada. Avui ha ofert una vetllada musical de qualitat, amb cançons de totes les èpoques i estils. 

La jornada d’avui ha estat la darrera de les quatre que han format la programació de la Festa Major 2022 de l’IEI, i que va viure la seva avantsala amb un pregó de festa força particular que va anar a càrrec de la mateixa institució. Durant els quatre primers dissabtes de juliol, els lleidatans i lleidatanes han pogut gaudir d’uns matins amb propostes de caire familiar, amb titelles, tallers, circ, creació i contes, i unes tardes en què la música ha acaparat el protagonisme. Tot plegat de la mà de formacions de les nostres comarques i en un escenari únic, el Pati de l’IEI, convertit en envelat per a l’ocasió.