L’Institut d’Estudis Ilerdencs posa sobre la taula la situació crítica del català a les aules en un debat ‘Sense pèls a la llengua’

11/02/2022
Montse Sendra, Alba Granell, Daniel Cassany i Joana Pena han participat en una sessió que s’ha pogut seguir presencialment i també en format virtual a través de culturaiei.cat

‘El català a les aules: una situació crítica?’ ha estat el títol del debat que, dins el cicle ‘Sense pèls a la llengua’, s’ha celebrat aquest divendres al vespre a l’Institut d’Estudis Ilerdencs. La sessió s’ha pogut seguir presencialment a l’Aula Magna o be via streaming a través del canal culturaiei.cat.

El debat ha comptat amb la participació de Montse Sendra, Alba Granell, i Daniel Cassany, actuant com a moderadora Joana Pena. Montse Sendra és filòloga, especialista en sociolingüística i en ensenyament de la llengua i la literatura catalanes; és investigadora del Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació i professora associada, a la UB, mentre que Alba Granell és filòloga i professora de català a secundària; dirigeix el club de Lectura Juvenil de la Biblioteca de Cervera, és activista per la llengua i ha participat al llibre ‘Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou’.

Per la seva part, Daniel Cassany és doctor en Ensenyament de Llengües i Literatura; docent de la UPF i investigador en escriptura, llengua i educació; actualment, és el coordinador del Màster de Formació de Professorat a la UPF.

Finalment, Joana Pena és graduada en Traducció i Interpretació i postgraduada en Correcció i Assessorament Lingüístic; dins de l’àmbit de la sociolingüística i la justícia lingüística, s’ha endinsat en la recerca sobre les polítiques lingüístiques a Catalunya i el model educatiu català.